Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani jagoda
  • 12.05.2023. 16:30
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Čelić

Čelić priprema bogat program za "Dane jagodastog voća"

Organizacioni odbor priredio je i takmičenje u kategorijama najbolji uzgajivač jagode, najbolje izložena jagoda kao i najmlađeg registrovanog proizvođača jagode

Foto: Fb/Dani jagodastog voća
  • 644
  • 41
  • 0

Privredno-turistička manifestacija "Dani jagodastog voća BiH" Čelić 2023  održat će se od 19. do 21. maja ove godine. U sklopu 27. izdanja ove manifestacije, organizatori se najavili bogat kulturni, zabavni i sportski program. 

Za poljoprivredne proizvođače najavljeno je edukativno predavanje, a u toku su pozivi i prijave izlagačima prije svega uzgajivačima jagode i privrednim subjektima. Očekuje se oko 200 izlagača. 

Podsjetimo, ova manifestacija se lani vratila u sajamski kalendar, nakon 12 godina pauze. Podršku im je pružila Vlada TK, dok s nivoa FBiH, kao i BiH nisu dobili nikakva sredstva. 

Takmičenje proizvođača

Organizacioni odbor priredio je i takmičenje u kategorijama najbolji uzgajivač jagode, najbolje izložena jagoda kao i najmlađeg registrovanog proizvođača jagode. Uz plakete (zlato, srebro i bronza) osigurane su i novčane nagrade - po jedna za prvo i drugo, te tri za treće mjesto. 

Prijave za takmičenje kao i preuzimanje ambalaže traju do 18. maja u ZZ "Poljopromet" Čelić svakim danom od 9 do 15h. Obaveza izlagača jeste da popune prijavni obrazac i do naznačenog datuma dostave minimalno 5 kg jagode u predviđenoj ambalaži. 

Bosanska sofra

Prvog i drugog dana manifestacije učesnici i posjetioci će imati priliku, pored brojnih sadržaja, da prisustvuju i "Bosanskoj sofri". U tradicionalnim slanim i slatkim specijalitetima svi učesnici i gosti će imati priliku da uživaju zahvaljujući vrijednim članicama bh. udruženja. 

Najbolje slano i slatko jelo će ocijeniti žiri i tim udruženjima će biti dodijeljene prigodne nagrade. Lista udruženja koja će učestvovati još nije konačna jer svakodnevno pristižu nove prijave. 

U sklopu ovogodišnjih "Dana jagodastog voća BiH", u subotu, 20. maja će biti upriličen i bazar pod nazivom "Bazar za mali kućni pazar". Prijaviti se mogu svi koji se bave izradom ručnih radova i žele pokazati svoje vještine u izradi. Cijena najma štanda: 10,00 KM/m2, a za učešće je potrebno poslati slijedeće podatke: ime i prezime, kontakt telefon i mjesto stanovanja na broj: 061/040-418.


Tagovi

Dani jagodastog voća Čelićke jagode Čelićki sajam Sajam jagoda


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.