Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruženje žena
  • 13.03.2019. 16:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Bubamare će učiti žene sjetvi presadnica i izradi prirodnih sredstava za čišćenje

U subotu, 16. marta, od 11 sasti održat će Radionicu sjetve presadnica i Radionicu izrade prirodnih sredstava za čišćenje i održavanje higijene. Do kraja marta održaće i Radionicu izrade rukotvorina – pletenja.

Foto: Udruženje žena Bubamara
  • 105
  • 47
  • 0

Živimo u vremenu kada pod jednim krovom više ne živi više generacija pa mnoge žene znanja koja bi inače naučile od svojih majki ili svekrva moraju potražiti na internetu ili još bolje, u udruženjima i na radionicama. Rad i druženje je ono što odlikuje radionice koje organizira Udruženja žena "Bubamara" iz Banja Luke. 

Članice ovoga udruženja su do sada organizovale brojne radionice iz organske poljoprivrede, permakulture, biodinamike, ljekovitog bilja i prirodne kozmetike.

U mjesecu martu provode niz aktivnosti u sklopu projekta "Žene za bolji život" koji je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša. Do sada su održale Radionicu sjetve ranog povrća, Radionicu izrade prirodnih sapuna sa ljekovitim biljkama i podjelile sjetvene pakete svojim članicama i socijalno ugroženim ženama.

U subotu, 16. marta, od 11 sati održat će Radionicu sjetve presadnica i Radionicu izrade prirodnih sredstava za čišćenje i održavanje higijene. Ove radionice će se održati u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke RS u Banja Luci. 

Do kraja marta održaće i Radionicu izrade rukotvorina – pletenja.

Ovo je sjajan način od kojega žene imaju višestruke koristi - druženje, usvajanje novih znanja, ušteda kućnog budžeta i čuvanje zdravlja. 

Dio atmosfere sa radionica pogledajte u galeriji ispod teksta


Fotoprilog


Tagovi

Udruženje žena Bubamara Radionice Rad


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]