• Udruženje žena
  • 13.03.2019. 16:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Bubamare će učiti žene sjetvi presadnica i izradi prirodnih sredstava za čišćenje

U subotu, 16. marta, od 11 sasti održat će Radionicu sjetve presadnica i Radionicu izrade prirodnih sredstava za čišćenje i održavanje higijene. Do kraja marta održaće i Radionicu izrade rukotvorina – pletenja.

Foto: Udruženje žena Bubamara
  • 77
  • 43
  • 0

Živimo u vremenu kada pod jednim krovom više ne živi više generacija pa mnoge žene znanja koja bi inače naučile od svojih majki ili svekrva moraju potražiti na internetu ili još bolje, u udruženjima i na radionicama. Rad i druženje je ono što odlikuje radionice koje organizira Udruženja žena "Bubamara" iz Banja Luke. 

Članice ovoga udruženja su do sada organizovale brojne radionice iz organske poljoprivrede, permakulture, biodinamike, ljekovitog bilja i prirodne kozmetike.

U mjesecu martu provode niz aktivnosti u sklopu projekta "Žene za bolji život" koji je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša. Do sada su održale Radionicu sjetve ranog povrća, Radionicu izrade prirodnih sapuna sa ljekovitim biljkama i podjelile sjetvene pakete svojim članicama i socijalno ugroženim ženama.

U subotu, 16. marta, od 11 sati održat će Radionicu sjetve presadnica i Radionicu izrade prirodnih sredstava za čišćenje i održavanje higijene. Ove radionice će se održati u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke RS u Banja Luci. 

Do kraja marta održaće i Radionicu izrade rukotvorina – pletenja.

Ovo je sjajan način od kojega žene imaju višestruke koristi - druženje, usvajanje novih znanja, ušteda kućnog budžeta i čuvanje zdravlja. 

Dio atmosfere sa radionica pogledajte u galeriji ispod teksta


Fotoprilog


Tagovi

Udruženje žena Bubamara Radionice Rad


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi