Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predsjednica FBiH
  • 03.05.2023. 13:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Bradara za Agroklub: Najviše trebamo razvijati poljoprivrednu proizvodnju, imamo kapacitete

Predsjednica FBiH u posjeti izlagačima na 24. međunarodnom sajmu u gospodarstvu u Mostaru.

Foto: SelmaMujić
  • 86
  • 63
  • 0

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara posjetila je danas izlagače na 24. međunarodnom sajmu gospodarstava u Mostaru. U izjavi za Agroklub navela je kako u moru mračnih tema, Mostarski sajam uvijek unese proljetnu svjetlost i u svakom slučaju je nešto što spaja regiju.

Otvoren 24. sajam u Mostaru - ovo su najznačajnije poruke

"U Mostaru uvijek možete sresti drage ljude, kao i sve grane gospodarstava. I nešto što je u digitalno vrijeme možda i nevjerovatno, Sajam je preživio svih ovih 24 godine i ja se nadam da će uspješno dočekati i 25.", kazala je Bradara.

Možemo živjeti od svog rada

Komentirajući stanje u agraru, predsjednica FBiH je mišljenja kako je poljoprivredna proizvodnja u BiH nešto što najviše trebamo razvijati.

"To je naš kapacitet jer mi imamo sunce, svoju zdravu, nezagađenu zemlju i mislim da se strateški trebamo okrenuti poljoprivredi i da budemo ravnopravni partneri zemljama iz naše regije od kojih najviše uvozimo. Isto tako mislim da mi možemo puno toga proizvesti doma i živjeti od svoga rada", ocijenila je Bradara.

Što očekuje od nove Vlade FBiH?

Kada je riječ o novoj Vladi FBiH, navela je kako postoje programske zadaće, smjernice i načela šta bi trebalo uraditi te izrazila nadu da će odmah startati s radom.

"Nadam se da će biti puno poteza, puno strateških dokumenata, jer mislim da trebamo odluke donositi brže kako bi svi koji žive u FBiH osjetili te promjene, i vjerujem da će ih biti. Koliko sam ja upoznala kandidate, osjećam da je to neka nova energija koja dolazi u Vladu FBiH", zaključila je predsjednica FBiH.


Tagovi

Mostar Sajam Lidija Bradara Predsjednica Federacije BiH


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/

Izdvojeni tekstovi

KLUB

🎶 "Kiseljak, Kiseljak svaki momak veseljak, kiseljačke pogačice rumene k’o jabučice..." zapjevali smo s pekarima, družili se s posjetiocima i saznali koje novitete sprema općina, te šta piju romanovske ovce s Hacijende de la vida...Sutra n... Više [+]