Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Okrugli stol
  • 12.06.2019. 15:00
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Bolji životni standard i održivi prihodi za BiH poljoprivrednike

Okrugli stol se organizira u sklopu projekta "Uvezivanje malih poljoprivrednih proizvođača u održive lance vrijednosti u Bosni i Hercegovini", a koji se provodi od strane CRS-a s ciljem da mali poljoprivrednici u BiH imaju održive prihode i bolji životni standard.

Foto: Bigstockphoto/budabar
  • 115
  • 24
  • 0

Okrugli stol na temu "Efektivnost i efikasnost instrumenata poljoprivrednih politika u BiH s naglaskom na poticajna sredstava" će se održati u srijedu, 19. juna 2019. s početkom u 10 sati, u hotelu Ibis styles, Džemala Bijedića 169a, Sarajevo. 

Okrugli stol se organizira u sklopu projekta "Uvezivanje malih poljoprivrednih proizvođača u održive lance vrijednosti u Bosni i Hercegovini", a koji se provodi od strane CRS-a s ciljem da mali poljoprivrednici u BiH imaju održive prihode i bolji životni standard. 

Planirano je da na okruglom stolu sudjeluju predstavnici svih nivoa vlasti iz oba entiteta, agronomi i praktičari iz poljoprivrednog sektora, razvojne organizacije i NVO sektor, koje imaju višegodišnja iskustva u korištenju podsticajnih sredstava koja se izdvajaju za poljoprivredu i ruralni razvoj, kao i gosti iz Republike Hrvatske.

PZ Klekovača: Gledali su ih s podsmijehom, a danas imaju 50 kooperanata

Prezentatori okruglog stola su Pejo Janjić, šef odsjeka za ruralni razvoj FMPVŠ; Hamdija Čivić, ravnatelj Ureda za harmonizaciju i koordinaciju sustava plaćanja u poljoprivredi, prehrani i ruralnom razvitku BiH; Boris Pašalić, ministar MPVŠ RS; Tomislav Panenić, predsjednik Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora te Dragan Sudarević, načelnik Oopćine Stari Jankovci. 

Svrha ovog događaja je da se međusobno razmjene iskustva, sagledaju potrebe krajnjih korisnika na lokalnim nivoima, sagledaju efekti dosadašnjih poljoprivrednih poticaja koji se dodjeljuju od državnog do općinskog nivoa, rezultati realiziranih, i usporedi omjer pružene pomoći i krajnjeg efekta postignutog na lokalnu zajednicu i male poljoprivredne proizvođače, analiziraju i druge mjere podrške koje su pokazale dobre efekte kako u BiH, tako i u susjednim zemljama. 

Program okruglog stola preuzmite u dokumentu ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Okrugli stol Održivost Poticaji Uvezivanje proizvođača


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas