Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani masline
  • 23.02.2020. 16:30
  • Zadarska, Zadar

Bliže se Dani masline u Zadru, uzorke predajte do 10. marta

Dani masline su prepoznati kod maslinara iz svih županija jadranske Hrvatske, kao i susjednih zemalja BiH, Crne Gore, Slovenije i Italije iz kojih se i ove godine očekuje veliki broj maslinara i uljara, poručuje predsjednik Organizacijskog odbora Benito Pucar.

Foto: Dani masline
  • 66
  • 8
  • 0

U toku su pripreme za 22. izdanje Međunarodne manifestacije Dani masline koja će se održati 18. i 19. aprila 2020. godine u Zadru.

"Manifestacija kao i dosadašnjih godina ima za cilj edukaciju maslinara, uljara ali i svih potrošača maslinovog ulja. Dani masline su prepoznati kod maslinara iz svih županija jadranske Hrvatske, kao i susjednih zemalja BiH, Crne Gore, Slovenije i Italije iz kojih se i ove godine očekuje veliki broj maslinara i uljara", poručuje predsjednik Organizacijskog odbora Benito Pucar.

Iz Organizacijskog odbora poručuju da je za ovogodišnju manifestaciju uzorke ulja potrebno donijeti ili poslati na adresu Zavod za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita Posavskog 7a, IV sprat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoline.

Za učestvovanje na manifestaciji potrebno je donijeti ili poslati ukupno 1 L ulja odnosno 2x0,5 litara ulja. Rok za dostavu uzoraka je 10. mart 2020. godine, a kotizacija za učestovanje iznosi 52,6 KM po uzorku.

"Hemijsku analizu (Peoksidni broj, SMK, K-brojeve) radit će i ove godine akreditovana laboratorija Zavoda za javno zdravstvo, a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar", dodaje B. Pucar.

U pripremi manifestacije nakon razgovora i dogovora s određenim brojem maslinara s područja Zadarske županije, dodaje Pucar, dogovoreno je da na ovogodišnjoj manifestaciji bude takmičenje u dvije kategorije kao i do sada i to:

  • kategorija otvorenih ulja i 
  • kategorija pakovine

U dokumentu ispod teksta pronađite prijavnicu za ovogodišnje Dane masline u Zadru. 


Tagovi

Dani masline Zadar Manifestacija Benito Pucar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]