• Biofeldtage 2021
  • 04.07.2021. 16:30
  • Austrija, Donnerskirchen

Biofeldtage 2021: Ekološki dani polja 2021. na 70 hektara u austrijskom Gradišću

Očekuje se preko 150 izlagača koji će prikazivati strojeve u radu, različite biljne kulture, izložiti ekološke proizvode na 70 ha poljoprivrednog zemljišta.

Foto: Printscreen/Youtube
  • 75
  • 123
  • 0

Ekološko poljoprivredno imanje Esterhazy organizira zajedno s partnerima PANNATURA, Research Institute of Organic Agriculture FiBL, udruženjem ekoloških proizvođača BIO Austria, Austrijskom poljoprivrednom komorom (LKÖ) kao i Poljoprivrednim fakultetom (BOKU) sajam ekološke poljoprivrede Biofeldtage 2021 koji će se održati u austrijskom gradu Donnerskirchen, u Saveznoj državi Gradišće, 6. i 7. kolovoza. 

Kako naglašavaju organizatori, ovaj je sajam jedinstven po tome što će se održavati na 70 ha poljoprivrednog zemljišta.

Očekuje se preko 150 izlagača koji će prikazivati strojeve u radu, različite biljne kulture, izložiti ekološke proizvode, a predstavnici navedenih partnera će biti na raspolaganju za razgovore. 

U smislu kružnog gospodarstva i značenja aspekta dobrobiti životinja te uvjetima njihova držanja, na izložbenom će se prostoru predstaviti i prezentacije, posebno u pogledu rijetkih vrsta domaćih životinja. Ističu kako pri tome važnu ulogu igraju Angus goveda, koja se uzgajaju na ekološkom imanju Esterhazy te kokoši iz mobilnih štala kao i ogledne košnice te mnogo toga drugog.

Ovaj je sajam prvi puta održan 2018., a tada ga je obišlo 8.000 posjetitelja. 

Detaljnije informacije mogu se pronaći na stranici biofeldtage.at.

Kako je izgledalo prvo izdanje sajma., pogledajte u videu: 


Tagovi

Ekološki sajam Biofeldtage 2021 Gradišće Austrija Imanje Esterhazy


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Po prvi put uzgajam hokaido tikve, brokulu i karfiol. Ima li vas iskusnih? Savjeti i preporuke dobrodosli. Ja ne razlikujem koje je karfiol, a koje brokula :)