Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruženje žena "Bubamara"
  • 07.04.2018. 14:00

Besplatno će dijeliti rasad biljaka u Banja Luci

Na sajmu Pop Art Market u Banja Luci članice Udruženja žena "Bubamara" besplatno će dijeliti rasad biljaka i predstaviti sapune izrađene tokom Radionice izrade sapuna.

Foto: Bigstockphoto/brizmaker
  • 840
  • 117
  • 0

Udruženje žena "Bubamara" Banja Luka ove godine učestvuje u programu Fondacije za osnaživanje žena Bosne i Hercegovine pod nazivom AGENDA: Borba protiv siromaštva marginaliziranih i socijalno ugroženih žena – sa fokusom na ruralna područja.

Snažna žena - snažna porodica

Udruženje realizuje projekat "Snažna žena - snažna porodica" u okviru kojeg će ovo udruženje učestvovati na sajmu Popart Market 14. aprila 2018. godine u periodu od 12 do 15 časova koji se održava u Domu omladine u Banja Luci. 

Tokom ove manifestacije članice Udruženja će besplatno dijeliti rasad raznih biljnih vrsta (povrća, cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja) u cilju afirmacije žena sa ruralnih područja i organske poljoprivrede, a predstavit će i sapune koji su izrađeni na Radionici izrade sapuna.

Detalj s radionice sapuna

Svi posjetitelji moći će dobiti do 3 presadnice po sopstvenom izboru.

Zalažu se za afirmaciju žena, njihovih prava i finansijsku nezavisnost

Članice Udruženja su iz Banja Luke, Novog Grada, Kotor Varoša, Kozarske Dubice, Laktaša i Prijedora. Udruženje žena "Bubamara" Banja Luka se zalaže za afirmaciju žena, njihovih prava i finansijsku nezavisnost. 

Fokus im je rad sa ženama koje se bave organskom poljoprivredom, permakulturom i biodinamikom, profesionalno ili amaterski. Članice uzgajaju stare sorte povrća, ali se bave i kreativnim radom i drugim aktivnostima. 

Bave se organskom poljoprivredom

Do sada su organizovali brojna predavanja iz organske poljoprivrede, permakulture, povrtarstva, voćarstva, pripreme biljnih pripravaka koji se koriste za zaštitu i đubrenje biljaka i drugih oblasti. Tokom okobra 2017. godine održali su i Radionicu "Mala razmjena sjemena" gdje su članice razmjenjivale sjemena starih sorti povrća i drugog bilja.

Više o Udruženju možete pronaći na njihovoj FB stranici.


Tagovi

Udruženje žena Bubamara Popart Market Žene u poljoprivredi Prava žena Banja Luka Besplatan rasad


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.