• Belgrade Food Show 2019
  • 23.06.2019. 16:00
  • Grad Beograd, Beograd

Belgrade Food Show - Najveći sajam visokovalitetne hrane u regiji

Drugi po redu sajam i konferencija visokokvalitetne hrane, Belgrade Food Show, ove godine održat će se 10. i 11. oktobra u Belexpocentru, u Beogradu. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji visokokvalitetne hrane  u Jugoistočnoj Evropi.

Foto: Belgrade Food Show
  • 76
  • 20
  • 0

Drugi po redu sajam i konferencija visokokvalitetne hrane, Belgrade Food Show, ove godine održat će se 10. i 11. oktobra u Belexpocentru, u Beogradu. Ovo je jedinstvena manifestacija visokokvalitetne hrane u Jugoistočnoj Evropi i dugo očekivana prilika za susret proizvođača i kupaca i razmjenu znanja.

Prilika za regionalno predstavljanje hrane i pića

Događaj je osmišljen kao prilika za predstavljanje domaće i regionalne visokokvalitetne hrane široj publici. Pružena je prilika za otkriće jedinstvene, premijum hrane i pića, inovativnih prerađenih proizvoda od voća, povrća i mesa, mliječnih proizvoda i poslastica.

Pored izložbenog dijela i mogućnosti za sastanke proizvođača i kupaca, konferencija će okupiti relevantne stručnjake i predstavnike industrije na predavanjima i panelima na teme kao što su perspektive srpske visokokvalitetne hrane, mogućnosti za izvoz, globalni trendovi i očekivanja kupaca, kao i primjeri dobre prakse.

Otkrijte domaću industriju visokokvalitetne hrane

80 izlagača, preko 600 posjetitelja konferencije, sedam panel diskusija, 137 održanih B2B sastanaka, trideset medija, četiri inozemna predavača i kupaca iz čitavog svijeta, učinili su da prvi Belgrade Food Show nadmaši očekivanja i postigne regionalni uspjeh. Srbija je imala prvi put priliku pokazati svoje kapacitete, ali prije svega i kreativnost i spremnost za inovacije i eksperimentiranje u području visokokvalitetnih proizvoda od domaćih sirovina.

Izlagači će imati priliku predstaviti svoje jedinstvene proizvode, podjele iskustva sa ostalim proizvođačima, kao i da se sretnu sa potencijalnim domaćim i međunarodnim kupcima i distributerima. Posjetitelji će otkriti srpsku industriju visokokvalitetne hrane i upoznati inspirativne poduzetnike i njihove vrhunske proizvode.

Srbija kao lider u Jugoistočnoj Evropi

Događaj organizira Asocijacija za promociju srpske hrane, sa tendencijom da Srbiju uvrsti među lidere u industriji hrane i pića u Jugoistočnoj Evropi, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Svi zainteresirani proizvođači mogu se online prijaviti i tako osigurati prisustvo na najvećem i jedinom sajmu ovog tipa u Srbiji i regiji.


Tagovi

Belgrade Food Show Sajam hrane Specialty food Beograd Belexpocentar Visokokvalitetna hrana


Autorica

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.