Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita rijeka
  • 22.04.2016. 11:14

Balkan Rivers Tour stiže na Neretvu

Projekt u kojem kajakaši iz cijele Evrope veslaju na 18 rijeka u 6 država, kako bi skrenuli pozornost na važnost očuvanja posljednjih divljih rijeka u Evropi od strane izgradnje hidroelektrana, stiže na Neretvu, 26. i 27. aprila.

Foto: nikitos
  • 73
  • 2
  • 0

Balkan Rivers Tour stiže i na Neretvu. Naime, u utorak i srijedu, 26. i 27. aprila, održat će se Balkan Rivers Tour odnosno projekt u kojem kajakaši iz cijele Evrope veslaju na 18 rijeka u 6 država, kako bi skrenuli pozornost na važnost očuvanja posljednjih divljih rijeka u Evropi od strane izgradnje hidroelektrana.

Nakon otvaranja u Sloveniji i Hrvatskoj, kajakaši u sklopu BRT turneje došli su u BiH te veslali na Uni i Sani, a sada dolaze na Neretvu. Kajakaši će odsjesti u kampu Hitko rafting centra u Konjicu (Ban Vir - Glavatičevo, 88400 Konjic), a pozvani su i svi zainteresirani iz BiH, da im se pridruže u borbi za očuvanje rijeke Neretve.

Veslanje do Starog mosta u Mostaru

Za utorak je predviđeno u 10 sati veslanje na relaciji Glavatičevo - Konjic. Povratak u kamp i piknik za sudionike je u 17 sati, a u 19 projekcija filma Dam Nation + diskusija. U srijedu se planira odlazak do Mostara - Starog mosta te veslanje donjim tokom Neretve i Bunom.

Sudionici su pozvani da dođu dan prije i ostanu u kampu rafting centra Hitko sa svojim šatorima. Cijena smještaja je 15 EUR/dan, ručak i večera 12 EUR/dan, večera na dan dolaska je pet eura.

Kontakt:

Bojan Stojanović, bstojanovic@wwfadria.org, +385 95 2567 780

Hitko rafting centre: hitko@hitkorafting.com, +387 36 739 221, +387 61 175 326

Foto: nikitos77/Bigstockphoto


Tagovi

Balkan Rivers Tour Neretva Mostar Veslanje Očuvanje divljih rijeka Kajak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.