• Agrosirm 2019
  • 07.06.2019. 12:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Sremska Mitrovica

Agrosirm: Sajam koji predstavlja sve što je potrebno u poljoprivredi

Srijemski poljoprivredni sajam, Agrosirm, održat će se 8. i 9. juna u srcu Srijema, u Sremskoj Mitrovici. Cilj organizovanja jednog ovakvog događaja jeste da se na jednom mjestu predstavi sve ono što može da interesuje poljoprivrednika.

Foto: Agencija za rural. razvoj, S. Mitrovica
  • 40
  • 8
  • 0

Srijem u susjednoj Srbiji je bogat poljoprivredni kraj, koji zaslužuje jedan veliki poljoprivredni događaj, a upravo je to srijemski poljoprivredni sajam, Agrosirm, koji će se 8. i 9. juna održati u srcu Srijema, u Sremskoj Mitrovici, na Hipodromu. Ideja o potrebi za ovakvom smotrom agrara javila se 2017. godine kada je na istom mjestu organizovana Izložba poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača, koja je već 2018. godine prerasla u sajam, da bi se u takvom obliku održala i ove godine.

U nedjelju od 14 sati održat će se "Fijakerijada", u organizaciji Konjičkog kluba "Srem". Fijakerijada se organizuje u okviru projekta "HORIS - konjička ruta Srema"- program prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, a Sajam će svečano otvoriti Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede,  u subotu 8. juna u 11 sati.

Sajam nudi sve što poljoprivredniku treba

Uvažavajući interese privrede i privrednika, a uzimajući u obzir privrednu strukturu i veliko učešće poljoprivrede u njoj, ideja i cilj organizovanja jednog ovakvog događaja jeste  da se na jednom mjestu predstavi sve ono što može da interesuje poljoprivrednika - od mehanizacije, priključnih mašina, sjemenske robe, stočne hrane, sadnog materijala, do novih tehnoloških rješenja koja pojednostavljuju i čine ekonomičnijom poljoprivrednu proizvodnju. U poljoprivrednom dijelu sajma demonstrirat će se rad motornih testera, trimera, atomizera, prskalica, rolbalera i druge mehanizacije. 

U drugom segmentu sajma bit će predstvaljeno još nešto čime se Srijem ponosi - gastronomsko turistička ponuda. Očekuju se brojni izlagači poljoprivredno prehrambenih proizvoda, proizvođači suhomesnatih proizvoda, kozjeg i kravljeg sira, slatko slane zimnice, rakije, vina, kao i etno domaćinstva i proizvođači zanatskih proizvoda - rukotvorine, suveniri, domaća radinost.

Svi specijaliteti dijelit će se besplatno posjetiocima

U okviru gastro turističkog bloka bit će predstavljena i "Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda", koju čine lokalni poljoprivredno prehrambeni i zanatski proizvodi, a koja će se moći nabaviti kao diplomatski, odnosno korporativni poklon.

Na sajmu se očekuje i bogat prateći sadržaj - kuhat će se vojnički pasulj, kotlići, paprikaš od gljiva, a svi specijaliteti dijelit će se besplatno posjetiocima. Najsretnije očekuju i vrijedne nagrade sponzora sajma - gume za traktor firme "Mitas" Ruma, kao i vikend za dvije osobe u hotelima "Premier Aqua" u Vrdniku i "Moravica" u Sokobanji.


Tagovi

Poljoprivredni sajam Agrosirm Sremska Mitrovica Branislav Nedimović Vrijedne nagrade Prekogranična saradnja Smotra agrara


Autorica

Ivana Živanić

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi