Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritehnica
  • 12.10.2023. 18:00

Agritechnica 2023: Šta nas u novembru čeka u Hannoveru?

Za mjesec dana se održava se jedna od najznačajnijih manifestacija za proizvođače poljoprivredne mehanizacije širom svijeta. Donosi brojne novitete, a svakog dana, u toku trajanja sajma održavaće se probne vožnje

Foto: Agritechnica
  • 103
  • 7
  • 0

Bliži nam se termin održavanja Agritechnice 2023. Prestižna manifestacija će se u Hannoveru, Njemačkoj, održati od 12. do 18. novembra. Okupiće brojne proizvođače i distributere poljoprivredne mehanizacije, inženjere, programere, poljoprivrednike i sve druge poklonike ovog sektora.

Organizatori su se potrudili da i ove godine prikažu brojne novitete iz svijeta poljoprivredne mehanizacije, a vodeća tema će biti Zelena produktivnost. Biće organizovane brojne konferencije, diskusije, B2B susreti i mnogi drugi sadržaji.

Ove godine, dvije poljoprivredne zemlje, Francuska i Poljska su u fokusu Međunarodnog dana poljoprivrednika koji se obilježava 14. novembra.

Probne vožnje za jedinstveno iskustvo

Svakog dana, u toku trajanja sajma, od 9:30 do 18 h održavaće se probne vožnje. Učešće će biti moguće samo uz prethodnu prijavu. Poljoprivrednici će tako biti u mogućnosti da sami isprobaju mašine različitih proizvođača.

Agritechnica 2023. očekuje 2.000 izlagača i više od 400.000 posjetitelja

Za prodavače i dilere poljoprivredne mehanizacije biće ovo mjesto sastanaka, ugovaranja poslova, ali i razmjene iskustava. Nisu zaboravljeni ni mladi stručnjaci za koje će biti organizovane radionice uživo, kao i ponuda zaposlenja u raznim kompanijama. Na dan mladih poljoprivrednika, 16. novembra,  održaće se interesantan program koji će ponuditi važne informacije, diskusije i puno prostora za ličnu razmjenu iskustava te poslovno umrežavanje. Biće prikazani brojni poljoprivredni start-upovi. U okviru Agritecnica DLG će se dodijeliti nagrade u šest kategorija, od kojih je najpoznatija nagrada za inovacije.

Premijere poljoprivrednih mašina

Već je najavljena premijera hibridnog traktora Steyr Hybrid CVT proizvođača CNH Steyr koji se može pokretati potpuno električno do 110 KS.

Očekuje se hibridni traktor Foto: Đorđe Lalić

Premijerno rješenje je standardni CVT traktor sa prednjom osovinom na električni pogon. Može da ima snagu od 180 KS. Inovacija je u tome što Steyr dijeli i distribuira svoj pogon. Uz dodatnu električnu komponentu, snaga motora se povećava na 260 KS. Električni pogon može ubrzati traktor do 50 km/h.

Drugi novitet koji se željno očekuje dolazi iz kompanije CASE koja će predstaviti najsnažniji traktor Case IH Quadtrac 715. Ima novi motor sa dva turbo punjača za postizanje radne snage do 778 KS. Odlikuje se pojačanim sistemom gusjenica i većim pogonskim točkovima.

Najsnažniji traktor  Case IH Quadtrac 715 Foto: Case

Radno vrijeme i ulaznice

Radno vrijeme sajma je svaki dan od 9 do 18 sati

Ove godine na Agritechnici osim uobičajenih nude i takozvane zelene ulaznice čijom kupovinom se podržavaju projekti pošumljavanja u Njemačkoj, a košta 30 eura. Svaka zelena ulaznica osigurava sadnju jednog stabla. One su dostupne samo online.

Osim njih, tu su i dnevne ulaznice koje koštaju 27 eura, a 17 eura su učeničke, studentske, umirovljeničke i za osobe s invaliditetom. Ulaznica za dva dana iznosi 39 eura, zelena 42, a za ulaz za vrijeme čitave manifestacije 69, odnosno 72 eura. 

Za djecu do 12 godina ulaz je besplatan

Više informacija potražite putem ovog linka.
 


Tagovi

Agritechnica 2023 Njemačka Sajam poljoprivredne mehanizacije Hannover Inovacije poljoprivrednih mašina Radno vrijeme Ulaznice


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !