• AGRA
  • 27.08.2020. 09:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

58. sajam poljoprivrede i prehrane AGRA održava se online - dio događanja ipak ide uživo

Novi, online oblik sajma održati će se od 7. septembra 2020. do 7. marta iduće godine. Dio će ipak biti održan uživo i to od 25. do 27. septembra kada su planirana Festivalska sajamska događanja.

Foto: Vedran Stapić
  • 52
  • 16
  • 0

Slovenski Pomurski sejem ove je godine otkazao ili odgodio sva događanja u klasičnom obliku kako zdravlje izlagača i posjetilaca ne bi bilo ugroženo. Sa željom da se privreda što prije oporavi i da se i dalje njeguju dobri poslovni odnosi, zajedno sa partnerima priprema mrežni (internetski) 58. međunarodni poljoprivredni i prehrambeni sajam AGRA.

Novi oblik sajma održati će se od 7. septembra 2020. do 7. marta iduće godine te predstaviti ponudu izlagača u području poljoprivrede i prehrane, mogućnosti saradnje sa strukovnim i industrijskim organizacijama i nove projekte usmjerene na rast samodovoljnosti i održivog turizma.

Posebna će se pažnja posvetiti nagrađenima sa međunarodnih ocjenjivanja kvaliteta mesa, mliječnih proizvoda, bezalkoholnih pića, vina, mednih napitaka, meda i ambalaže.

Neka događanja ipak uživo

Uprkos činjenici da se ovogodišnja AGRA odvija putem interneta, organizatori se nisu mogli odreći nekih zanimljivih izložbi i događanja uživo. Osim na mreži, posebno će biti živo na Pomurskom sajmu od 25. do 27. septembra.

"Dio ovogodišnjeg sajma AGRA ipak će biti uživo i to od 25. do 27. septembra kada organizujemo Festivalska sajamska događanja. U tim danima na sajmu u Gornjoj Radgoni otvoriti ćemo pokusne vrtove, tržnicu prehrambenih proizvoda seljačkih domaćinstava, a naveče će proraditi 'drive in' kino. 

Uz veliko poštovanje svih učesnika i partnera Pomurskog sajma i uz posebnu pažnju za očuvanje zdravlja, želimo svima da, uprkos teškim vremenima, zajedno zadržimo optimizam i viziju razvoja za budućnost“, poručio je predsjednik Uprave Pomurskog sajma, Janez Erjavec.

Digitalizacija u poljoprivredi i preradi u fokusu sajma Agra 2019

Isti dan, Pomurski sajam održati će poslovni susret povodom 52. dana austrijske Štajerske, sa povezivanjem predstavnika regija Slovenske Gorice i jugoistočne Austrijske Štajerske, koji će pratiti izložba slika i prekogranični biciklistički karavan.

Udruženje uzgajivača malih životinja Gornja Radgona pripremilo je trodnevnu izložbu i vrtić za male životinje sa mogućnošću jahanja ponija.

"Radujemo se novim oblicima druženja, iako će se uglavnom odvijati na mreži. Uvjereni smo da će to dovesti do čvrstog stiska ruke 21. avgusta 2021. godine, kada ćemo ponovno uspostaviti još više istinskih poslovnih i prijateljskih veza na tom pravom, 59. međunarodnom poljoprivrednom i prehrambenom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni“, zaključuje Erjavec.


Tagovi

AGRA Sajam Online Pomurski sajam


Autorica

Lucija Bencaric

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner