Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kištra fest 2018
  • 24.07.2018. 16:00

5. Međunarodni festival zanatskog piva Kištra fest 2018 u Sarajevu

Na festivalu će 18 izlagača iz RS, FBiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije promovirati više od 50 različitih vrsta zanatskog piva.

Foto: Facebook/Udruženje "Kištra"
  • 231
  • 14
  • 0

"Pravo pivo volimo, pravimo i promovišemo! Od edukacije, homebrewinga do festivala - cilj nam je da pređete na pravu stranu pivske istorije!", ovim se riječima predstavlja Udruženje građana za promociju zanatskog pivarstva "Kištra" I. Sarajevo na svojoj Facebook stranici. 

Već petu godinu zaredom ovo udruženje organizira Međunarodni festival zanatskog piva, a ove će godine biti održano u subotu, 4. augusta u Istočnom Sarajevu. 

Cilj festivala je promocija kulture sve popularnijeg zanatskog pivarstva, ali i druženje, razmjena iskustva sa drugim pivarima i upoznavanje javnosti o različitim vrstama zanatskog piva. 

Na festivalu će 18 izlagača iz RS, FBiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije promovirati više od 50 različitih vrsta zanatskog piva. 

Festival počinje 4. augusta u 17 sati na sportskim terenima kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Cijena ulaznice je 3 KM, a osim zanatskih piva, posjetitelji će moći uživati i u hrani i osvježavajućim bezalkoholnim pićima. 

Večer prije, u petak, 3. augusta, sa početkom u 19 sati u restoranu "Kula", također u Istočnom Sarajevu bit će organizirana panel diskusija o zanatskom pivarstvu na kojoj će sudjelovati kućni proizvođači piva, registrirana udruženja za njegovu promociju, registirrane zanatske mikropivare, poljoprivrednici, predstavnici lokalne vlasti i ostali ljubitelji zanatskog pivarstva. 

Detalje oko festivala možete pratiti na FB eventu


Tagovi

Kištra fest Zanatsko pivo Festival Istočno Sarajevo Kištra


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas