Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani trešnje
  • 23.05.2017. 18:00

300 izlagača na 15. Danima trešnje u Mostaru

U Mostaru su otvoreni jubilarni, 15. Dani trešnje! Međunarodni sajam traje do 25. maja.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 1.232
  • 95
  • 0

Jubilarni, 15. Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani trešnje 2017" otvoren je danas u Mostaru. Sajam je otvorio premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, a ispred Vlade FBiH sajmu su prisustvovali i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić te federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić.

Nakon otvaranja sajma ministri Dedić i Zukić su obišli plantaže firme Jaffa komerc. Trenutno ova firma raspolaže sa 70 hektara zemljišta pod voćem (trešnje, breskve, nektarine, grožđe i jabuke) i pet hektara pod povrćem.

"Bosna i Hercegovina ima komparativne prednosti kada je riječ o proizvodnji voća. Na tržištu zemalja Evropske unije postoji potražnja za našom trešnjom i ostalim vrstama voća što dovoljno govori o kvaliteti naših proizvoda", izjavio je tokom obilaska plantaža federalni ministar Dedić, navodi se na stranici Ministarstva.

Inače, ovogodišnja sajamska manifestacija u Mostaru okupila je oko 300 izlagača iz Makedonije, Albanije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. Sajam je otvoren do 25. maja.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Dani trešnje Sajam Mostar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.