Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajamska manifestacija
  • 28.04.2022. 15:00

29. Dani stočarstva i poljoprivrede Velike ravnice u mađarskom Vašrelju

Izložba i sajam će predstaviti sve što je vezano za stočarstvo - od goveda do mehanizacije. Održaće se i aukcijska prodaja rasplodnih životinja, degustacije jela, takmičenja, ali i stručni skupovi

Foto: Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
  • 77
  • 46
  • 0

Mađarski grad Vašrelj (Hódmezővásárhely) je domaćin 29. Izložbe i sajma Dani stočarstva i poljoprivrede Velike ravnice u periodu od 5. do 7. maja 2022. godine. Trodnevna manifestacija je postala najvažniji stručni skup mađarskog agrara i najveća stočarska izložba u ovoj državi i regiji.

Biće predstavljena najbolja goveda, konji, svinje, ovce, koze, proizvodna i ukrasna perad, kunići, kao i dostignuća u ribarstvu i lovu. Učestvuju najkompetentniji izlagači iz industrijskog sektora koji prate stočarsku i srodnu biljnu proizvodnju.

Predstaviće domaću autohtonu rasu, mađarsko podolsko (sivo) govedo, koja se ne može vidjeti na drugim sličnim sajmovima.

Jedinstvena domaća rasa goveda

Za Izložbu istaknuta pasmina konja 2022. godine je pasmina Furioso-North Star, koja je stvorena u ergeli Mezőhegyes.

Osim javnih izložbi, održaće se aukcijska prodaja rasplodnih životinja, mnogobrojne tematske konferencije i skupovi, podjele nagrada, izložbe pasa, posebno mađarske vižle, konjički turnir. Posjetitelji će moći učestvovati u raznovrsnim programima kao što su degustacije jela, mliječnih proizvoda, takmičenje u kuvanju, razne demonstracije praktičnih vještina kao što je muža, a najavljeno je i mnogo sadržaja za djecu.

Bogat i raznovrstan program

Biće predstavljene i mašine za proizvodnju bilja neophodnog za stočarstvo, veterinarska medicina, tehnologije proizvodnje stočne hrane.

U okviru stručnog dijela programa održaće se tri predavanja za konsultante o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, s posebnim osvrtom na stočarstvo.

Ulaznica na sajam je 2.500 mađarskih forinti (6,6 eura), a za djecu do 18 godina ulaz je besplatan.     
Ista je cijena i za parking kartu. 


Fotoprilog


Tagovi

Mađarska Furioso-North Star Sajam Varšelj Izložba stoke


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...