Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRA
  • 28.08.2017. 21:00

1.700 izlagača iz 30 država na Agri u Gornjoj Radgoni!

Sajmu je prethodio i 12. Agro-trgovinski forum Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe što je bio ključni događaj, a njegove centralne teme održiva poljoprivreda, zelena ekonomija i ekologija.

  • 345
  • 24
  • 0

Jubilarni 55. sajam AGRA, najveći i najvažniji poljoprivredno prehrambeni sajam u Srednjoj Evropi, i ovaj puta je posjetiteljima ponudio brojne izložene novosti iz područja poljoprivrede prehrane, s atraktivnim izložbama domaćih životinja i oglednih nasada.

Od subote 26. do četvrtka 31. augusta 2017. u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji se pod sloganom "Tradicionalno svjež" predstavlja preko 1.700 izlagača iz 30 država.

Jubilarni poljoprivredni sajam u Sloveniji

Sajmu je prethodio i 12. Agro-trgovinski forum Kine i 16 zemalja srednje i istočne Europe što je bio ključni događaj, a njegove centralne teme održiva poljoprivreda, zelena ekonomija i ekologija.

Na sajmu će biti predstavljeni i svjetski mehanizatori, kao i proizvođači hrane, vina i drugi.

Samostalni štand BiH

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine će kataloški predstaviti poljoprivredni i prehrambeni sektor Bosne i Hercegovine. Predstavljanje potencijala Bosne i Hercegovine na samostalnom štandu organizirano je u okviru Inicijative CEEC 16+1 (Kina i zemlje Centralne i Istočne Evrope).

Posjetioci štanda imat će priliku informisati se o kompanijama iz oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije, turističim potencijalima, predstojećim sajmovima u BiH, te mogućnostima za saradnju sa Bosnom i Hercegovinom.

U okviru sajma će biti održani i poslovni susreti MEET4BUSINESS, gdje Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH (koordinator EEN mreže u FBiH) učestvuje kao koorganizator. Na poslovnim susretima će preduzeća, obrtnici i zainteresovane organizacije ostvariti poslovne kontakte i razmjeniti iskustva sa potencijalnim poslovnim partnerima iz Slovenije i Evrope (http://meet4businessagra2017.talkb2b.net/). Poslovni susreti su fokusirani na oblasti prehrane, poljoprivrede, održivog turizma i šumarstva, ambalaže i tehnike pakovanja.

Štand Bosne i Hercegovine, odnosno Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH će organizovano posjetiti i grupa od 24 proizvođača pilećeg mesa, mlijeka i voća i povrća iz cijele Bosne i Hercegovine u okviru Projekta USAID/Sweden FARMA II.

Sajam je otvorio predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, a zemlja partner ove godine je Narodna Republika Kina, uz nazočnost ministra poljoprivrede Han Changfu. Ukupno 16 izaslanstva ministarstava poljoprivrede srednje i istočne Europe sudjeluje na Sajmu.

Foto. Pomurski sejem, facebook/Tugomir Majdak


Fotoprilog


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.


Partner