Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • List 2019
  • 17.04.2019. 15:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Lukavac

17. Međunarodni sajam turizma i ekologije "LIST" 2019

U sklopu sajma, 9. maja će se održati Festival hrane i pića Bosanska SOFRA, 10. maja Regionalnog takmičenje turističko-ugostiteljskih škola održat će se koncerti te 11. maja sajamska kotlićijada.

Foto: Facebook/Mreža žena u biznisu
  • 102
  • 17
  • 0

Lukavački sajam organizuje 17. Međunarodni sajam turizma i ekologije "LIST" 2019, koji će se održati u terminu od 09. - 11. maja 2019, a u saradnji sa Općinom Lukavac i Turističkom zajednicom TK, a uz podršku Vlade TK i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK. 

Od 2017. godine Sajmu turizma je dodana i komponenta ekologije što je svakako doprinijelo zanimanju različitih subjekata koji se bave pitanjem okoliša, te kompanija koje se bave novim tehnologijama i proizvodnjom uređaja za prečišćavanje.

Međunarodni sajam turizma i ekologije "LIST 2019" Lukavac će i ove godine biti organizovan na prostoru kulturnog i sportsko rekreacionog središta grada Lukavca na zatvorenom izložbenom prostoru od cca 2.500 m2 te na oko 2.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Sajam se održava u dvije hale, prostoru Centra za kulturu te vanjskom izložbenom prostoru. 

U hali A predstavit će se vinarije, hoteli i moteli, privredne komore, turističke zajednice i agencije, ambasade i ministarststva. U hali B posjetiocima će biti prezenitrana prerada i recikliranje otpada; izložba eko društava i organizacija; suveniri i proizvodi kućne radinosti; kulturni i sportski sadržaji; tekstil, koža i proizvodi od kože; proizvodnja hrane i pića; proizvodnja organske hrane te tradicionalni narodni običaji i drugo. 

U sklopu sajma, 9. maja će se održati Festival hrane i pića Bosanska SOFRA, 10. maja Regionalnog takmičenje turističko-ugostiteljskih škola održat će se koncerti te 11. maja sajamska kotlićijada. 


Tagovi

List 2019 Lukavački sajam Bosanska SOFRA Kotlićijada


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97