Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani trešnje
  • 30.05.2019. 16:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

17 godina manifestacije Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma u Mostaru

Sajam "Dani trešnje" je manifestacija koja izlagačima omogućava da svoju ponudu približe kupcima, a posjetiocima upoznavanje sa novim proizvodima i ostvarivanje saradnje i poslovnih ugovora.

Foto: Facebook/Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma Mostar-Potoci
  • 73
  • 10
  • 0

Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma "Dani trešnje", kao prepoznatljiva manifestacija u BiH, ali i regionu, sedamnaestu godinu zaredom održat će se u Mostaru od 19. do 21. juna 2019. godine u sajamskom prostoru bivšeg TC Merkur u Vrapčićima. 

Sajam "Dani trešnje" je manifestacija koja izlagačima omogućava da svoju ponudu približe kupcima, a posjetiocima upoznavanje sa novim proizvodima i ostvarivanje saradnje i poslovnih ugovora. 

Osim prezentacije poljoprivrednih proizvoda, oko 300 izlagača iz Albanije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Turske i BiH imat će priliku promovisati i stare autohtone zanate zemalja iz kojih dolaze. U okviru Sajma, čiji je partner Obrtnička komora FBiH, bit će upriličeno nekoliko prezentacija projekata, a jedan od njih je i idejni projekat izgradnje žičare na mostarskom zimovalištu Ruište, te potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji između Grada Mostara i Grada Zrenjanina iz Republike Srbije.

Ovogodišnji Sajam karakterističan je i po humanitarnoj akciji, gdje će posjetioci kupovinom ulaznice donirati sredstva za Cenatar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales", a ujedno i sudjelovati u nagradnoj igri sponzora Međunarodnog aerodroma Tuzla i osvojiti dvije povratne karte Tuzla-Eindhoven. 

Sajam je dobio brend po trešnji kao voću, bosanskoj i hercegovačkoj, mostarskoj trešnji "Alici" koja u ovim prilikam čini osnovnu baznu sirovinu koja se dokazala i kao polje stvaranja jedne nove vrijednosti u oblasti poljoprivrede pa i privrede uopće. Danas je brend naše domaće trešnje rasprostranjen široku u svijetu, podsjećaju organizatori, "Turističko udruženje Sjever" Potoci - Mostar. 

Već 17 godina Udruženje se trudi i nastoji da ovu maifestaciju učini održivom te da je u svim programskim aktivnostima izdigne na jedan kvalitetno zavidan nivo. Rastući iz godine u godinu sajam danas redovno ima sve veći broj zainteresovinih izlagača i posjetilaca. 


Tagovi

Dani trešnje Međunarodni sajam TC Merkur Trešnja Alica


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer