• Derventski vašar
  • 05.08.2018. 11:00

167. Derventski vašar - jedna od najstarijih manifestacija u BiH

Od 22. do 24. avgusta održava se tradicionalni Derventski vašar i u sklopu njega 13. Derventski sajam privrede i turizma.

Foto: J.U. Sportsko kulturni centar Derventa
  • 509
  • 47
  • 1

U Derventi se u okviru tradicionalnog 167. Derventskog vašara održava 13. Derventski sajam privrede i turizma od 22. do 24. avgusta 2018. godine. Na više od 3200m² otvorenog i zatvorenog prostora predstavit će se brojni domaći i regionalni izlagači iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja. Treba napomenuti da je ovo jedna od najstarih manifestacija u Bosni i Hercegovini i jedan od najvećih vašara u bivšoj Jugoslaviji.

Ova privredno-turistička i kulturno-zabavna manifestacija održava se u organizaciji J.U. Sportsko kulturni centar Derventa pod pokroviteljstvom Vlade RS - Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Privredne komore RS i načelnika opštine Derventa.

Prema riječima direktora Sportsko kulturnog centra Miroslava Simića očekuje se da će biti više od 120 izlagača i preko 30 000 posjetitelja. Velika pažnja se posvećuje izlagačima iz poljoprivrednog i prehrambenog sektora, proizvođačima kvalitetnih tradicionalnih i organskih proizvoda, a predstavit će se i brojna udruženja sa svojim rukotvorinama. Osim njih posjetitelji će moći da vide izlagače iz modne industrije, proizvođače namješta, turističku ponudu, uživati u gastro ponudi i kulturno-zabavnim dešavanjima. Dodjeljivat će se nagrade izlagačima za najbolje uređen štand, najčistiji štand i druge nagrade. Nagrade očekuju i posjetitelje.

Svečano otvaranje Sajma je 22. avgusta u 17 sati uz zabavni program i skokove padobranaca. Ulaz na sajam je besplatan, a radno vrijeme je od 10 do 21.30h.


Fotoprilog


Tagovi

Derventski vašar Derventsi sajam privrede i turizma Miroslav Simić


Autorica

Ranka Vojnović

Ranka Vojnović

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi