• Privredni sajam Tešanj
  • 09.06.2019. 14:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Tešanj

15. Međunarodni sajam privrede u Tešnju

Sajam će se održati od 13. do 16. juna u Kraševu, DC Carina, na prostoru koji obuhvata više od 18.000 m2, 6.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 12.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Foto: Biznis cetar Jelah-Tešanj
  • 70
  • 15
  • 0

15. Međunarodni sajam privrede u Tešnju očekuje oko 300 izlagača iz Holandije, Njemačke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Turske i naravno BiH, a zemlja partner je Makedonija.

Sajam će se održati od 13. do 16. juna u Kraševu, DC Carina, na prostoru koji obuhvata više od 18.000 m2, 6.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 12.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

"Kada smo se odlučili da razgovaramo o zemljama partnerima iz okruženja, vodili smo se činjenicama da je ovo do početka 90-tih godina bio jedan jasno definisan ekonomski prostor. Istina da se sada sve više i priča o regionalnoj privrednoj saradnji. Mi smo željeli te i takve aktivnosti implementirati i svjesno smo išli u početku na zemlje sa kojima BiH nema neriješenih političkih i drugih pitanja", kaže Senad Brka, predsjednik Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj, organizatora sajma. 

Pored izlagačkog dijela, sajam obiluje i brojnim tematskim popratnim sadržajima, tj. konferencijama. Odmah poslije svečane ceremonije otvorenja i obilaska sajma, biti održan panel na temu "Regionalna privredna saradnja" na kojem će učestvovati Denis Zvizdić predsjedavajući VM, Rasim Ljajić ministar trgovine Srbije, Svetlana Cenić, regionalna nevladina organizacija Biznis Plus, te predstavnici Vlade Makedonije i CG.

U sklopu sajma bit će održana i skupština Privredne/Gospodarske komore FBiH, te konferencija na temu "Konkurentnosti do kvaliteta – budućnost BH ekonomije", kao i niz B2B susreta, te Skupština PK F BIH.

Posljednjeg dana planirano je druženje izlagača i gostiju na platou gdje će ih zabavljati Halid Bešlić, koncert koji su kao poklon gradu omogućili Općina Tešanj i Udruženje privrednika.


Tagovi

Privredni sajam Tešanj Međunarodni sajam Senad Brka Biznis centar Jelah-Tešanj


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi