• Vodnjan 2019.
  • 06.10.2019. 10:00
  • Istarska, Vodnjan

15. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

Vodnjan tijekom Dana mladog maslinovog ulja ugosti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom od čak 2000 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača.

Foto: Vedran Stapić
  • 40
  • 7
  • 0

Jubilarna, 15. međunarodna manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello“, održat će se u u Vodnjanu (susjedna Hrvatska, op.ur.) od 15. do 17. novembra.

"Nastojimo da međunarodna manifestacija koja okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja, ali i drugih poljoprivrednih proizvoda i delicija bude privlačna i dostupna svim skupinama potrošača, od ugostitelja do kućanstava.

Nastavljamo i u smjeru edukacije te informiranja široke javnosti o važnosti konzumiranja mladog maslinovog ulja, jer upravo je njemu i posvećena ova manifestacija. "Dani mladog maslinovog ulja-Giornate dell’olio d’oliva novello“ posebno pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja koje je danas itekako prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend i u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja. Bogat trodnevni program manifestacije donosi brojne zanimljive sadržaje iz područja uzgoja maslinarstva, o proizvodnji maslinovog ulja te o raznovrsnosti i kvaliteti ekstradjevičanskih maslinovih ulja", naglasio je gradonačelnik Vodnjana, Klaudio Vitasović

Vodnjan tijekom Dana mladog maslinovog ulja ugosti oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom od čak 2000 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od 100 izlagača, proizvođača maslinovih ulja, drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te poljoprivredne opreme. Cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera.

Više od 10.000 obroka priprema se od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja. Manifestacija nudi tri dana puna mirisa i okusa vrhunskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja te jela koja spajaju tradicionalnu i suvremenu gastronomiju, navodi se na stranici gradske uprave. 

Prijaviti se za izlaganje možete ovdje


Tagovi

Vodnjan Dan mladog maslinovog ulja Manifestacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!