Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slama land art
  • 15.08.2019. 08:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

14. Slama land art festival - Radost Življenja

Umjetnici će i ovoga ljeta na polju između Osijeka i Bilja u susjednoj Hrvatskoj izrađivati skultpure iz slame. Vidimo se na 14. Slama land art festivalu

Foto: Facebook/Slama land art
  • 39
  • 3
  • 0

Već 14. Slama land art festival, ovoga puta pod nazivom "Radost Življenja", održat će se ovoga vikenda na 'Kovačkim livadama' smještenima između Osijeka i Bilja u susjednoj Hrvatskoj.

"Već dugi niz godina u skladu s prirodom i uz podršku dragih ljudi, stvaramo i rastemo - iznutra i izvana, kao pojedinci, ali i kao zajednica koja malim, sigurnim koracima korača prema velikim promjenama, a ovog puta približit ćemo im se uz ovogodišnju temu 'Radost Življenja'!

Svijet u kojem živimo vrlo lako ubrzava naš tempo, nudi nam brojne podražaje koji nas istiskuju i udaljavaju od čiste jednostavnosti, sreće i lakoće nudeći nam zatim putokaze koji nerijetko put nazad do njih čine još kompliciranijim. Ali, ako na trenutak zastanemo, znat ćemo da su putevi ucrtani u mape do radosti jedinstveni za svakog od nas, a svi oni do cilja vode putevima naše unutrašnjosti iz koje se sreća lako širi i dijeli s drugima. Tako su i brojna učenja, kao i najveće religije svijeta, upravo su u 'Radosti Življenja' pronalazile cilj i ispunjenje svojih učenja. Mi se želimo prisjetiti njene lakoće i okupiti se kako bi nas inspirirala u zajedničkom stvaranju!", stoji u najavi festivala koji je sad već skoro prije četvrt stoljeća pokrenuo Nikola Faller

Inače, festival traje od 12. augusta kada umjetnici počinju s izradom slamnatih skulptura, no za posjetitelje će biti otvoren tokom subote i nedjelje. "Festival će biti prepušten vrijednim rukama koje će oblikovati i stvarati velika i mala umjetnička djela te kreirati oazu usred polja kako bismo je za vrijeme vikenda svi zajedno ispunili veseljem i radošću i prepustili se još jednoj proslavi života, prirode i umjetnosti!", zaključuju organizatori. 


Tagovi

Slama land art Festival Umjetnost Slama Polje Hrvatska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.