Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organski proizvodi
  • 08.04.2019. 14:00
  • Srednjobosanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Donji Vakuf, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno

13. Dani organske proizvodnje 2019. Srednjebosanskog kantona

U mjesecu aprilu se već trinaestu godinu zaredom održava manifestacija "Dani organske proizvodnje Srednjobosanskog kantona". Građani tri općine sa područja ovog kantona: Donji Vakuf, Bugojno i Gornji Vakuf- Uskoplje će imati priliku da posjete izložbu organskih proizvoda, te poslušaju zanimljiva predavanja.

Foto: Maja Celing Celić
  • 166
  • 35
  • 0

Organsko FBIH u saradnji sa Asocijacijom organskih proizvođača, ljekovitog bilja i jagodičastog voća (AOPBV) Srednjobosanskog kantona, Zemljoradničkom zadrugom "AT" p.o. Donji Vakuf i Udruženjem građana “Zdrava malina” Gornji Vakuf – Uskoplje već trinaestu godinu zaredom organizuje manifestaciju "Dani organske proizvodnje 2019 Srednjobosanskog kantona" koji će trajati od 16. do 19. aprila.

Primarni cilj manifestacije je afirmacija organskih poljoprivrednih proizvođača, te plasiranje organskih proizvoda na domaće i ino tržište.

Održavanje manifestacije će biti upriličeno u slijedećim općinama:

  • Donji Vakuf, 16.04.2019., predavanje će biti održano u velikoj sali općine Donji Vakuf sa početkom u 10 sati, dok će izložba organskih proizvoda biti postavljena na platou ispred hotela Vrbas;
  • Gornji Vakuf – Uskoplje, 17.04.2019., predavanje će biti održano u sali Centra za obrazovanje, kulturu i sport sa početkom u 10 sati, dok će izložba organskih proizvoda biti postavljena ispred zgrade Javnog komunalnog preduzeća
  • Bugojno, 19.04.2019., predavanje će biti održano u kristalnoj sali općine Bugojno sa početkom u 11 sati, dok će izložba organskih proizvoda biti postavljena u ulici Zlatnih ljiljana.

Predavanja će održati  mr.oec. Sejad Herceg na temu: "Ekonomija ruralnih područja/ poljoprivreda" i "Zakon o organskoj poljoprivredi".

Prisustvom ovoj manifestaciji dajete svoj doprinos organskoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini i pružate podršku domaćim proizvođačima.


Tagovi

Dani organske proizvodnje SBK 2019. Sejad Herceg Donji Vakuf Bugojno Gornji Vakuf- Uskoplje Ekonomija ruralnih područja Zakon o organskoj proizvodnji


Autorica

Naila Čaušević

Više [+]

Majka dvoje djece. Po struci PR menadžer, po zanimanju poljoprivrednica.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]