Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hercegovački plodovi Mediterana
  • 15.09.2018. 16:30

11. Hercegovački plodovi Mediterana u Stolcu za razvoj agroturizma

Naš je najvažniji cilj u budućnosti stvaranje ambijenta za razvoj agroturizma, tj. spajanje naših proizvođača s domaćim i stranim turistima, najavljuju organizatori.

Foto: Udruga HPM
  • 181
  • 11
  • 0

Tradicionalna sajamska manifestacija "Hercegovački plodovi Mediterana" dočekat će svoje goste jedanaesti put u punom sjaju zlatnih plodova mediteranske Hercegovine, ali i ostalih sadržaja koji su joj svojstveni. 

"Proteklo desetljeće održavanja manifestacije donijelo nam je značajno iskustvo, ali i određene uspjehe trajnih vrijednosti, koje će mladi nastaviti te obogaćivati novim sadržajima. Prije svega, dali smo poticaj i pokretačku snagu za sadnju mnogih malih i velikih plantaža šipka-nara, smokve i masline, što je i bio cilj na samom početku naših aktivnosti", poručuju organizatori Udruga Hercegovački plodovi Mediterana koji su uz pomoć stranih donatora nabavili liniju za preradu maslina s ovoga  područja, ali i drugih lokacija Hercegovine, što korisnicima omogućava pravovremenu preradu maslina u ekstradjevičansko ulje. 

Također su izgradili hladnjaču zapremine 110 mᶾ, nabavili univerzalnu sušnicu, električne tresače za berbu maslina itd. Kažu kako je sva oprema u funkciji, no malog kapaciteta, pa im je u narednim godinama jedan od prioriteta proširenje kapaciteta.

"Ipak, naš je najvažniji cilj u budućnosti stvaranje ambijenta za razvoj agroturizma, tj. spajanje naših proizvođača s domaćim i stranim turistima. Smatramo da imamo sve preduvjete za ovu djelatnost, te da  koristeći iskustva drugih, pogotovo hrvatskih OPG-ova, ozbiljno možemo krenuti u ove aktivnosti", kažu organizatori. 

Kao i svake godine, ovaj je Sajam prilika da se vidi sva raskoš i bogatstvo Hercegovine, da se nabave neki od mnogobrojnih kvalitetnih prerađevina i plodova, ali i da se vikend provede u gradu muzeju, okupanom zlatnim hercegovačkim suncem. Neće nedostajati ni zabave za sve uzraste, posebno za mlađe, koje čeka turistički obilazak Stoca dječjim vlakićem te likovna kolonija.

Sajam će se održati 5. i 6. oktobra. Za posjetitelje se u subotu, 5. oktobra otvara u 12 sati i traje do 20 sati. Od 13 do 16 sati će se održati stručne radionice te gastro ponuda Hercegovine. U nedjelju, 6. oktobra sajam se otvara u 9 sati i traje do 18 sati. 


Tagovi

Hercegovački plodovi Mediterana Sajam Masline Nar Smokve


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.