• Sajam ćuptera
  • 01.11.2019. 12:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Dobro Selo

1. Sajam ćuptera u Dobrom Selu čuva hercegovačku tradiciju

Društvo Ante Tepčići-Čitluk organizira 1. Sajam ćuptera koji će se održati u četvrtak 7. studenog 2019. godine u Dobrom Selu.

Foto: Facebook/Hercegovački ćupter
  • 198
  • 28
  • 0

1. Sajam ćuptera organizira novoutemeljeno Društvo Ante Tepčići koje je izraslo na temeljima Društva sv. Ante Župe Ploče-Tepčići i nastavlja bogatu baštinu svoji starih.

Na ovaj način žele očuvati dio hercegovačke tradicije i načina pripremanja ovog proizvoda koji u broćanskom vinarskom podneblju ima svoju duboku ukorijenjenost koja seže u daleku prošlost.

Sajam je zamišljen kao edukativni, izložbeni i degustatorski, ali je on i prodajnog karaktera – kaže za Brotnjo.info predsjednik Društva Mario Doko.

Na ovom Sajmu mogu sudjelovati svi proizvođači ćuptera iz Brotnja, ali i drugih mjesta.

Program će započeti u 18.00 sati svetom Misom zahvalnicom za ovogodišnji urod u crkvi na Dobrom Selu. Nakon mise, u 19.00 sati, uz prigodni program, slijedi otvorenje sajma u mjesnom Domu u Dobrom Selu te zajedničko druženje.

Na ovaj način daje se prigoda proizvođačima da pokažu svoj proizvod, ali i da sklapaju poslovne kontakte i ostvare gospodarsku dobit.

Hercegovački ćupter: Došlo je vrijeme da se pokrene inicijativa za zaštitu oznakom podrijetla

Takođe na ovaj se način želi potaknuti mlade da ulože vrijeme, trud i znanje u očuvanje tradicije koja može biti i izvor gospodarskog napretka za pojedince i širu zajednicu.

Dobro došli su svi oni koji čuvaju tradiciju i običaje koje su naslijedili od starijih i pripremaju ćupter po receptima koje su naslijedili ili sami unose nove elemente u pripravu ovog slatkog proizvoda.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na sajmu mogu se prijaviti bilo kojem članu Društva Ante Tepčići do 5. 11. 2019. godine ili na broj: 063/994-777 (Mario).


Tagovi

Hercegovački ćupter Autohtoni proizvod Brotnjo Sajam ćuptera Društvo Ante Tepčići


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.