Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prerada ribe
  • 15.11.2018. 18:00

Zaposlili 120 žena u Fabrici za preradu ribe u Živinicama, planiraju još 200

Poslodavac kroz radna mjesta u fabrici omogućuje zapošljavanje svakoj ženi bez obzira na nivo obrazovanja, jačajući njezin položaj u porodici, ali i u društvu.

Foto: Flickr/Marco Verch
  • 1.648
  • 103
  • 0

U okviru poslovne zone Općine Živinice počela je sa radom Fabrika za preradu ribe. Prije par mjeseci u proizvodnju je ušla sa probnim radom u kojem se obavljaju potrebna testiranja. Uspješno završena prva faza probnog rada je rezultirala i zvaničnim otvaranjem navedene Fabrike, koja zapošljava 120 žena.

Međutim, da bi se upotpunosti zadovoljio kapacitet planiranih radnih mjesta, ovoj fabrici je neophodna Dozvola za izvoz. Tim povodom Direktor Fabrike za preradu ribe je inicirao sastanak sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem, koji je i održan u prošloj sedmici, stoji u saopćenju na stranicama Općine Živinice. Dogovoreno je da se zajedničkim zalaganjem, preko Federalnog ministarstva za poljoprivredu, dođe do Dozvole za izvoz, a koja bi omogućila zapošljavanje još 200 žena.

Poslodavac kroz radna mjesta u fabrici omogućuje zapošljavanje svakoj ženi bez obzira na nivo obrazovanja, jačajući njezin položaj u porodici, ali i u društvu. Ono što je bitno jeste riješiti problem kako bi se konačno krenulo sa radom punim pogonom.


Tagovi

Fabrika za preradu ribe Prerada ribe Dozvola za izvoz Živinice


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Proljetna sjetva u toku je i na području Prnjavora, u selu Mravica.