Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tropik ribarstvo
  • 12.06.2023. 10:00

U nevremenu u Šipovu uginulo nekoliko tona ribe

Ni najstariji mještani ne pamte da se nešto ovako desilo u njihovom kraju. Rijeka Volarica i dalje je mutna, pa još nije moguće utvrditi stvarnu štetu.

Foto: Nezavisne
  • 454
  • 28
  • 0

Nekoliko tona ribe uginulo je u ribnjacima "Tropik ribarstva" u Volarima, uslijed nevremena koje je pogodilo Šipovo u subotu, 10. juna. Radnici strahuju od novih padavina i još veće štete koja se za sada mjeri u desetinama hiljada maraka.

Јaka kiša pokrenula je ogromne bujične potoke, javlja RTRS. Voda, mulj, zemlja i stabla drveća slili su se u rijeku Volaricu. Prema procjeni radnika, uginulo je skoro šest tona ribe. Osim velikih materijalnih gubitaka, šteta je još veća jer je riječ o najmlađim uzrasnim kategorijama ribe.

"U pitanju je 80-gramska riba, stara nekih šest mjeseci. To je riba u punom potencijalu koja je trebala za par mjeseci da dođe do konzumne mase. Za sada imamo oko 60.000 uginulih primjeraka. Tek završavamo jedan bazen, a ukupno ih ima tri u ovom ribnjaku", rekao je Dejan Trivić, tehnolog ribnjaka.

Ni najstariji mještani ne pamte da se nešto ovako desilo u njihovom kraju. Rijeka Volarica i dalje je mutna, pa još nije moguće utvrditi stvarnu štetu. Očekuje se izlazak republičkog veterinarskog inspektora, a uginulu ribu najvjerovatnije će deponovati na deponiju u Mrkonjić Gradu.


Tagovi

Ribnjaci Uginula riba Tropik ribarstvo Dejan Trivić Vodena bujica


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#RuralFoto #Selo
Mali dječak učesnik u prikupljanju sijena hrane za domaće životinje za nadolazeći zimski period.