Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja ribe
  • 30.09.2020. 19:00

U najavi investicije u BiH ribarski sektor i otvaranje novih tržišta

Proizvodnja ribe u Bosni i Hercegovini nalazi se u nezavidnoj situaciji zbog nelegalnog uvoza ribe iz država u regionu.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 173
  • 53
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Boris Pašalić, danas je sa direktorom Privredne komore Republike Srpske, Perom Ćorićem i Grupacijom proizvođača ribe, razgovarao o aktuelnom stanju u sektoru proizvodnje ribe, stoji u saopštenju Vlade Republike Srpske.

Na sastanku je bilo riječi i o kooperantskoj saradnji uzgajivača, otvaranju novih tržišta, te o kapitalnim investicijama u ovom sektoru.

U razgovore su bili uključeni i predsjednik Područne privredne komore Banja Luka, Goran Račić, sekretar Udruženja poljoprivrede, vodoprivrede, ribarstva i duvanske industrije u Privrednoj komori, Dragan Šepa, te Zoran Tepić i Predrag Jugović iz Grupacije proizvođača ribe koja djeluje u okviru Privredne komore RS.

Nelegalan uvoz ribe doveo do pada domaće proizvodnje šarana - šta poduzeti?

Podsjećamo da je već održan jedan sastanak na ovu temu jer se domaća proizvodnja ribe nalazi u nepovoljnom položaju uslijed nelegalnog uvoza ribe iz susjednih država, Hrvatske i Srbije. Tada je ocjenjeno da bi se toj praksi trebalo što prije stati u kraj.

"Bosanskim proizvođačima ribe treba takođe omogućiti ravnopravno učešće na tržištu, kao i to da se u predstojećem periodu vrate na onaj nivo proizvodnje kakav su imali ranije", izjavio je tom prilikom Račić.


Tagovi

Proizvodnja ribe Ribarski sektor Otvaranje novih tržišta Ministarstvo poljoprivrede Boris Pašalić Uzgajivači ribe Goran Račić Uvoz ribe Domaće tržište


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.