Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poribljavanje
  • 08.08.2017. 10:00

Poribili Miljacku sa 100 kila potočne pastrmke

Vrijednost akcije koju provode SRD "Miljacka" i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je 3.000 KM.

Foto: Facebook/SRD Miljacka
  • 689
  • 67
  • 0

Sportsko ribolovno društvo (SRD) "Miljacka", uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, organizirala je još jednu akciju poribljavanja rijeke Miljacke u njenom gornjem toku, na potezu od brane na Bentbaši do ušća rijeke Mošćanice.

Članovi su u Miljacku ubacili 100 kilograma potočne pastrmke, a vrijednost ove akcije je 3.000 KM, što je osiguralo Ministarstvo privrede KS.

U pitanju je prva faza podrške tom društvu, jer su u narednom periodu planirane još dvije akcije poribljavanja, kada će se u rijeku ubaciti oko 3.000 komada mlađi potočne pastrmke, navodi faktor.

Potočna pastrmka je vrsta ribe koja ima svoje stanište u Miljackoj, zbog čega se vrlo brzo prilagodi na uvjete života u njoj.

"Naše društvo poduzima sve potrebne aktivnosti kako bi omogućilo ribolov, održalo nivo čistoće i uređenja korita u tom dijelu rijeke Miljacke i time potpuno uredilo tzv. "ribolovne staze" namijenjene svim našim članovima, kojih u ovom trenutku ima 60, ali i drugim zaljubljenicima u taj sport", kazao je predsjednik SRD "Miljacka" Kenan Hajdarević.

Dodao da je i da je do sada na toj rijeci, a u njihovoj organizaciji, održano pet memorijalnih ribolovnih kupova, kao i jedno kolo Spin lige Bosne i Hercegovine.

Foto: Facebook/SRD Miljacka


Tagovi

Poribljavanje Poribljavanje Miljacke Potočna pastrmka Kanton Sarajevo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.