Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zatrovana rijeka
  • 05.10.2016. 18:00

(Opet) pomor ribe u rijeci Drini

Velika količina uginule ribe u talasu Drinom dolazi iz pravca Zvornika na područje u nadležnosti Sportskog ribolovnog društva (SRD) "Riba" iz Bijeljine.

Foto: Pixabay/Ajale
  • 193
  • 7
  • 0

Velika količina uginule ribe u talasu Drinom dolazi iz pravca Zvornika na područje u nadležnosti Sportskog ribolovnog društva (SRD) "Riba" iz Bijeljine, saopćeno je iz ovog društva. Iz Udruženja navode da se pomor ribe dogodio uslijed trovanja na području Zvornika, ali da za sada nije poznato na koji način je i čime riba zatrovana.

Ribočuvari iz SRD "Riba" su na terenu, u kontaktu su sa kolegama iz Zvornika i srbijanske Loznice i preduzimaju sve što je u njihovoj moći, piše faktor.ba.

Nažalost, to nije prvi takav slučaj. Podsjećamo, u julu je crvena boja koja je počela teći rijekom Križevicom, iza sebe ostavila pomor riba i katastrofalnu štetu. Zbog čega je Križevica bila modrocrvene boje nije poznati, ali je takva na ušću u Drinu na lokaciji Ade, pri veoma niskom vodostaju, potrovala svu ribu u Drini sa lijeve strane toka u dužini od nekoliko kilometara. Šteta je ogromna.

Foto: Pixabay/Ajale


Tagovi

Ribe Pomor Trovanje Rijeka Drina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer