AgroKlub.ba

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ribarstvo » (Opet) pomor ribe u rijeci Drini

(Opet) pomor ribe u rijeci Drini

Zatrovana rijeka

(Opet) pomor ribe u rijeci Drini

Datum: 05.10.2016. 18:00

Kategorija:

Ribarstvo

Velika količina uginule ribe u talasu Drinom dolazi iz pravca Zvornika na područje u nadležnosti Sportskog ribolovnog društva (SRD) "Riba" iz Bijeljine.

Velika količina uginule ribe u talasu Drinom dolazi iz pravca Zvornika na područje u nadležnosti Sportskog ribolovnog društva (SRD) "Riba" iz Bijeljine, saopćeno je iz ovog društva. Iz Udruženja navode da se pomor ribe dogodio uslijed trovanja na području Zvornika, ali da za sada nije poznato na koji način je i čime riba zatrovana.

Ribočuvari iz SRD "Riba" su na terenu, u kontaktu su sa kolegama iz Zvornika i srbijanske Loznice i preduzimaju sve što je u njihovoj moći, piše faktor.ba.

Nažalost, to nije prvi takav slučaj. Podsjećamo, u julu je crvena boja koja je počela teći rijekom Križevicom, iza sebe ostavila pomor riba i katastrofalnu štetu. Zbog čega je Križevica bila modrocrvene boje nije poznati, ali je takva na ušću u Drinu na lokaciji Ade, pri veoma niskom vodostaju, potrovala svu ribu u Drini sa lijeve strane toka u dužini od nekoliko kilometara. Šteta je ogromna.

Foto: Pixabay/Ajale

Broj pregleda članka: 144; Uspješnost članka: 9.2

Tagovi: Pomor, Trovanje, Ribe, Rijeka Drina

Ključne riječi članka: opet, pomor, ribe, u, rijeci, drini, zvornika


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!