Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ICES o akvakulturi
  • 02.06.2015. 17:00

Održivi razvoj akvakulture u svijetu

Cilj ovog sastanka je da se jasno identificira kako se ICES, nauka i savjetodavni sistem može koristiti za podršku održivom razvoju akvakulture.

Foto: depositphotos.com
  • 335
  • 16
  • 0

Međunarodni savjet za istraživanje mora (ICES) jučer je započeo dvodnevni sastanak u Bergenu na temu dijaoga u akvakulturi. Manifestacija okuplja industriju, zainteresirane strane, menadžere i naučnike koji će razgovarati o tome kako nauka može savjetovati i podržati održivi razvoj akvakulture. Okupilo se oko 150 sudionika, uključujući ministarstva iz Norveške i Farskih otoka.

Ključni razlozi za sastanak uključuju interakciju akvakulture i životne sredine, dalji razvoj metoda i standarda, kao i uspostavljanje veze sa industrijom.

Održivi razvoj u akvakulturi

"Akvakultura je ključna oblast po pitanju rasta hrane u budućnost, a cilj ovog sastanka je da se jasno identificira kako se ICES, nauka i savjetodavni sistem može koristiti za podršku održivom razvoju akvakulture", istakao je Cornelius Hammer prvi potpredsjednik ICES-a, koji je i predsjedavao ovim sastankom. "Akvakultura je važna komponenta strateškog plana ICES-a i otvoren dijalog sa svim zainteresiranim stranama je ključan za procjenu potreba i nedostataka, kako bi se izbjeglo dupliranje napora, a time i gubljenje vremena", dodao je Hammer.

ICES-ov Strateški plan (2014-2018) se fokusira na procjenu i pružanje podataka i informacija, nauku i savjete o opcijama za održivo korištenje i zaštitu morskih ekosistema. Ključno je ovdje prepoznati potrebu za informacijama koje su od presudne važnosti donositeljima odluka prilikom stvaranja politika koje podržavaju održivi razvoj akvakulture.

Foto: depositphotos.com; raywoo


Tagovi

Akvakultura Održivi razvoj Informacije Strateški plan Bergen ICES Cornelius Hammer Morski ekosistemi

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !