Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj lubina i kamenica
  • 25.03.2017. 08:00

Obitelj Marina Čilića ulazi u uzgoj lubina

U proizvodnju lubina i kamenica u centru za marikulturu Maribic obitelj proslavljenog tenisača uložit će gotovo milijun eura.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
  • 687
  • 74
  • 0

Obitelj proslavljenog hrvatskog tenisača Marina Čilića ulazi u posao s lubinom i uzgojem kamenica. Čilići, inače rodom iz Međugorja, kupili su, naime, prostore propalog centra za marikulturu Maribic u Stonu u susjednoj Hrvatskoj.

Točnije, kupila ih je tvrtka Nonos Dyo u vlasništvu obitelji poznatog tenisača Marina Čilića. Kao vlasnik je upisan Marinov otac Zdenko Čilić, a član Uprave je Vinko Čilić, njegov brat.

Uzgajat će lubine i kamenice

Tvrtka planira u proizvodnju lubina i kamenica u centru uložiti gotovo milijun eura, a dio polja će staviti na raspolaganje Sveučilištu u Dubrovniku, piše jutarnji.

Pred njima je sređivanje završne dokumentacije, a onda slijedi i prijenos vlasništva. Nonos Dyo, doznaju, planira investirati u proizvodnju ribe i školjaka na poljima u uvali Bjejevica, a prihvatili su i platiti dug za sva koncesijska polja.

"Dva polja u uvali Bjejevica planiramo opremiti za uzgajalište ribe i školjaka, pa nam tu treba znatno ulaganje i zapošljavanje novih ljudi", zaključio je za Jutarnji Vinko Čilić.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL; Bigstockphoto/vikakurylo;


Izvori

Jutarnji list


Tagovi

Marin Čilić Maribic Uzgoj lubina Kamenice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.