AgroKlub.ba

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ribarstvo » Obitelj Marina Čilića ulazi u uzgoj lubina

Obitelj Marina Čilića ulazi u uzgoj lubina

Uzgoj lubina i kamenica

Obitelj Marina Čilića ulazi u uzgoj lubina

Datum: 25.03.2017. 08:00 |

Kategorija:

Ribarstvo

U proizvodnju lubina i kamenica u centru za marikulturu Maribic obitelj proslavljenog tenisača uložit će gotovo milijun eura.

Obitelj proslavljenog hrvatskog tenisača Marina Čilića ulazi u posao s lubinom i uzgojem kamenica. Čilići, inače rodom iz Međugorja, kupili su, naime, prostore propalog centra za marikulturu Maribic u Stonu u susjednoj Hrvatskoj.

Točnije, kupila ih je tvrtka Nonos Dyo u vlasništvu obitelji poznatog tenisača Marina Čilića. Kao vlasnik je upisan Marinov otac Zdenko Čilić, a član Uprave je Vinko Čilić, njegov brat.


Uzgajat će lubine i kamenice

Tvrtka planira u proizvodnju lubina i kamenica u centru uložiti gotovo milijun eura, a dio polja će staviti na raspolaganje Sveučilištu u Dubrovniku, piše jutarnji.

Pred njima je sređivanje završne dokumentacije, a onda slijedi i prijenos vlasništva. Nonos Dyo, doznaju, planira investirati u proizvodnju ribe i školjaka na poljima u uvali Bjejevica, a prihvatili su i platiti dug za sva koncesijska polja.

"Dva polja u uvali Bjejevica planiramo opremiti za uzgajalište ribe i školjaka, pa nam tu treba znatno ulaganje i zapošljavanje novih ljudi", zaključio je za Jutarnji Vinko Čilić.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL; Bigstockphoto/vikakurylo;

Broj pregleda članka: 653; Uspješnost članka: 74.15

Izvor: Jutarnji list

Tagovi: Kamenice, Marin Čilić, Maribic, Uzgoj lubina

Ključne riječi članka: obitelj, marina, cilica, ulazi, u, uzgoj, lubina, polja, čilić, čilića, marina čilića ulazi


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Slike Obitelj Marina Čilića ulazi u uzgoj lubina