Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poribljavanje
  • 08.12.2016. 12:00

Miljacka bogatija za 100 kilograma pastrmke

Iznad brane na Bentbaši su članovi Sportskog ribolovnog društva "Miljacka" u rijeku pustili oko 700 komada potočne pastrmke, što predstavlja drugo poribljavanje ove godine.

Foto: bistrobih.ba
  • 1.099
  • 54
  • 0

Miljacka je bogatija za 100 kilograma pastrmke! Naime, članovi sportskog ribolovnog društva "Miljacka" su sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Mustafom Mulićem i vijećnicima Velijom Katicom, Sejadom Đozom i Ahmedom Gerinom izvršili novo poribljavanje Miljacke.

Iznad brane na Bentbaši su članovi Sportskog ribolovnog društva "Miljacka" u rijeku pustili oko 700 komada potočne pastrmke, što predstavlja drugo poribljavanje ove godine, piše bistrobih.ba.

"Naše je udruženje, koje broji 60 članova starosne dobi od 14 do 70 godina, tokom ove godine organizovalo uređenje obala i toka rijeke Miljacke na dijelu dužine oko 900 metara, od prelivne brane kod malog tunela do sastava Miljacke i Mošćanice, koje smo preuzeli na upravljanje od Sportskog ribolovnog društva “Sarajevo 1906“. Osnovali smo i ribočuvarsku službu koja pazi da nema krivolova, jer samo pet krivolovaca za deset dana mogu uhvatiti svu ribu koju smo danas pustili u Miljacku", kaže Vlado Klačar, zamjenik predsjednika udruženja SRD „Miljacka“ iz Sarajeva i državni reprezentativac u Spin ribolovu.

Riba koju su pustili početkom ove godine u rijeku već se mrijesti, što je dobar znak da su se prilagodile postojećim uslovima i da će nakon 15 godina u Miljacki ponovo biti pastrmke.

Foto: bistrobih.ba


Tagovi

Miljacka Poribljavanje Pastrmka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]