AgroKlub.ba

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ribarstvo » Miljacka bogatija za 100 kilograma pastrmke

Miljacka bogatija za 100 kilograma pastrmke

Poribljavanje

Miljacka bogatija za 100 kilograma pastrmke

Datum: 08.12.2016. 12:00

Kategorija:

Ribarstvo

Iznad brane na Bentbaši su članovi Sportskog ribolovnog društva "Miljacka" u rijeku pustili oko 700 komada potočne pastrmke, što predstavlja drugo poribljavanje ove godine.

Miljacka je bogatija za 100 kilograma pastrmke! Naime, članovi sportskog ribolovnog društva "Miljacka" su sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Mustafom Mulićem i vijećnicima Velijom Katicom, Sejadom Đozom i Ahmedom Gerinom izvršili novo poribljavanje Miljacke.

Iznad brane na Bentbaši su članovi Sportskog ribolovnog društva "Miljacka" u rijeku pustili oko 700 komada potočne pastrmke, što predstavlja drugo poribljavanje ove godine, piše bistrobih.ba.

"Naše je udruženje, koje broji 60 članova starosne dobi od 14 do 70 godina, tokom ove godine organizovalo uređenje obala i toka rijeke Miljacke na dijelu dužine oko 900 metara, od prelivne brane kod malog tunela do sastava Miljacke i Mošćanice, koje smo preuzeli na upravljanje od Sportskog ribolovnog društva “Sarajevo 1906“. Osnovali smo i ribočuvarsku službu koja pazi da nema krivolova, jer samo pet krivolovaca za deset dana mogu uhvatiti svu ribu koju smo danas pustili u Miljacku", kaže Vlado Klačar, zamjenik predsjednika udruženja SRD „Miljacka“ iz Sarajeva i državni reprezentativac u Spin ribolovu.

Riba koju su pustili početkom ove godine u rijeku već se mrijesti, što je dobar znak da su se prilagodile postojećim uslovima i da će nakon 15 godina u Miljacki ponovo biti pastrmke.

Foto: bistrobih.ba

Broj pregleda članka: 1068; Uspješnost članka: 175.4

Tagovi: Poribljavanje, Pastrmka, Miljacka

Ključne riječi članka: miljacka, bogatija, za, 100, kilograma, pastrmke, miljacka, pastrmke, miljacke, godine, ribolovnog, sportskog, društva, ribolovnog društva, sportskog ribolovnog, sportskog ribolovnog društva, ribolovnog društva miljacka, članovi sportskog ribolovnog


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!