• Bijeg lososa
  • 10.08.2018. 18:30

Masovni bijeg s farme: Gotovo 3.000 lososa pobjeglo u ocean!

Odbjegle losose sada se pokušava pronaći i vratiti na farmu.

Foto: Bigstockphoto/jpavlish
  • 1.530
  • 89
  • 0

Između 2.000 i 3.000 lososa pobjegli su prošlog mjeseca s Farme Aquaculture's Farmer's Bay u južnoj obali Newfoundlanda, kanadskog otoka u Atlanstkom oceanu. U priopćenju tvrtke Cooke Aquaculture objavljeno je, naime, da se bijeg dogodio tijekom četiri dana, od 27. do 30. jula.

Pregledom mreže, ronilac je utvrdio puknuće mreže na dva mjesta s rupama veličine od oko tri do pet metara. Joel Richardson, potpredsjednik odnosa s javnošću za Cookeov akvakulturu, izjavio je za CBS da riba koja je pobjegla nije imala infektivnu anemiju lososa (ISA) i nije liječena ni na kakve parazite kao što su morske uši.

"Nikada ne želimo izgubiti ribu, to je sigurno, ali istodobno činimo sve što možemo kako bismo ih vratili i učinit ćemo sve što možemo kako bismo spriječili daljni bijeg ribe", rekao je Richardson.

Bijeg ribe su odmah prijavili Odjelu za ribarstvo i oceane što i nalažu tamošnji propisi i plan upravljanja poljoprivrednim gospodarstvom. Popravljena je i mreža. Kako su dodali, većina ribe koja je pobjegla bila je 2,2 do 2,7 kilograma težine. 


Tagovi

Losos Bijeg Farma


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!