AgroKlub.ba

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ribarstvo » Koi šarane hrane mlijekom na bočicu!

Koi šarane hrane mlijekom na bočicu!

Koi šaran

Koi šarane hrane mlijekom na bočicu!

Datum: 30.07.2016. 12:00 |

Kategorija:

Ribarstvo

Iako zvuči nevjerojatno, koi šarani itekako uživaju u hranjenju na bočicu. Bilo mlijeko ili tekuća riblja hrana - isprazne je u minuti!

Ribe hrane na bočicu? Piju i mlijeko? Zvuči nevjerojatno, no diljem Azije, takva je hranidba riba, točnije koi šarana, postala uobičajena. Naime, ukrasni japanski šarani uživaju u hranjivom napitku napravljenom od mlijeka u prahu, a atraktivno hranjenje odnedavno se može vidjeti i doživjeti u turskoj Antalyji. Doduše, oni u bočice stavljaju tekuću riblju hranu, piše yenisafak.com.

Generalni direktor lokalnog avarija, Kemal Kumkumoğlu, rekao je da hranjenje na bočicu, koje počinje u 2 sata popodne, privuče veliki broj znatiželjnika.

"Čuvari donesu specijalno pripremljenu tekuću riblju hranu u bočici. Turisti se okupe ispred bazena s koi šaranima i mogu probati nahraniti ribe na nimalo uobičajen način. Ribe isprazne bočicu za minutu", kaže Kumkumoğlu.

Šarani su ribe hladnih voda i lako se prilagode različitim klimama. Pretpostavlja se da mu je tako prirodna boja mutirala kada je stigao u Japan, a današnji su dakako nastali križanjem ribljih vrsta. Inače koi na japanskom znači upravo šaran.

Foto: Tull Pradipath/bigstockphoto, Video: Steves TradeInc

Broj pregleda članka: 906; Uspješnost članka: 50.3

Tagovi: Mlijeko, Atrakcija, Hranjenje, Koi šaran, Bočica, Tekuća riblja hrana

Ključne riječi članka: koi, sarane, hrane, mlijekom, na, bocicu, bočicu, tekuću riblju hranu


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!