• Krivolov
  • 07.05.2018. 12:30

Eksplozivom izlovili veću količinu ribe

Krivolovci su na ušću rijeke Blihe u Sanu bacili dvije eksplozivne naprave. Neku su ribu izlovili, a veća količina je nastavila plutati rijekom.

Foto: Bistro BiH
  • 932
  • 54
  • 0

Kao da nije dovoljno što je došlo do uništenja ribljeg fonda u slivu rijeke Spreče u Doboju nakon curenja toksične materije iz takozvanog "Bijelog mora" Fabrike sode "Sisecam soda" u Lukavcu, ribe uništavaju i krivolovci i to, ni manje ni više, nego eksplozivom. 

Ribolovci: Nadležni, hitno preduzmite mjere za umanjenje štete nakon ekološke katastrofe na Spreči

Tako pripadnici Policijske stanice Sanski Most tragaju za nepoznatim krivolovcima koji su u protekli utorak, na ušću rijeke Blihe u Sanu, bacili dvije eksplozivne naprave, te na taj način izlovili veću količinu ribe, navodi Bistrobih

Prema riječima predsjednika Društva sportskih ribolovaca "Sana" Fehima Hadžiahmetovića, ribolovci koji su ribarili u blizini tog lokaliteta začuli su dvije eksplozije, a dan poslije, u jutarnjim satima na pomenutom ušću mogla se primijetiti veća količina uginule ribe.

"Radi se o krivičnom djelu i nadam se da će policija brzo uhvatiti počinioce. U ovom trenutku nepoznato je koje je eksplozivno sredstvo korišteno tokom krivolova, a moram istaći kako se ovakve stvari već godinama nisu dešavale", istakao je Hadžiahmetović.


Tagovi

Krivolov Eksploziv Bliha Sana Fehim Hdžiahmetović


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.