Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krivolov
  • 07.05.2018. 12:30

Eksplozivom izlovili veću količinu ribe

Krivolovci su na ušću rijeke Blihe u Sanu bacili dvije eksplozivne naprave. Neku su ribu izlovili, a veća količina je nastavila plutati rijekom.

Foto: Bistro BiH
  • 954
  • 54
  • 0

Kao da nije dovoljno što je došlo do uništenja ribljeg fonda u slivu rijeke Spreče u Doboju nakon curenja toksične materije iz takozvanog "Bijelog mora" Fabrike sode "Sisecam soda" u Lukavcu, ribe uništavaju i krivolovci i to, ni manje ni više, nego eksplozivom. 

Ribolovci: Nadležni, hitno preduzmite mjere za umanjenje štete nakon ekološke katastrofe na Spreči

Tako pripadnici Policijske stanice Sanski Most tragaju za nepoznatim krivolovcima koji su u protekli utorak, na ušću rijeke Blihe u Sanu, bacili dvije eksplozivne naprave, te na taj način izlovili veću količinu ribe, navodi Bistrobih

Prema riječima predsjednika Društva sportskih ribolovaca "Sana" Fehima Hadžiahmetovića, ribolovci koji su ribarili u blizini tog lokaliteta začuli su dvije eksplozije, a dan poslije, u jutarnjim satima na pomenutom ušću mogla se primijetiti veća količina uginule ribe.

"Radi se o krivičnom djelu i nadam se da će policija brzo uhvatiti počinioce. U ovom trenutku nepoznato je koje je eksplozivno sredstvo korišteno tokom krivolova, a moram istaći kako se ovakve stvari već godinama nisu dešavale", istakao je Hadžiahmetović.


Tagovi

Krivolov Eksploziv Bliha Sana Fehim Hdžiahmetović


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.