Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka katastrofa
  • 11.01.2018. 17:00

Ekološka katastrofa u kineskom moru - eksplodirao tanker pun kondenzata!

Prije tri dana sudarili su se tanker i kineski teretni brod. Tanker pun kondenzata jučer je eksplodirao!

  • 349
  • 22
  • 0

Iranski tanker Sanchi eksplodirao je jučer u 13.30 h po lokalnom vremenu i sad je sigurno, dogodit će se ekološka katastrofa neviđenih razmjera! Tanker na kojemu se nalazi 136.000 tona nafte tri je dana gorio na pučini ispred Šangaja u Istočnom kineskom moru nakon što se u subotu navečer sudario s kineskim teretnim brodom koji je prevozio žitarice.

Kako piše reuters, spasilačke službe dosad su pronašle samo jedno tijelo, a nade da će pronaći ikoga od 31 nestalog člana posade, nestale su s eksplozijom. Kineske spasilačke službe tri su dana pokušavale ugasiti požar, a 13 plovila pretraživalo je područje od 3.100 četvornih kilometara.

Kako se doznaje, tanker je prevozio ultra laki oblik nafte poznat kao kondenzat koji je opasniji za okoliš od sirove nafte. Kondenzat je jačine kao da su prevozili milijun bačvi nafte i vrijedan 60 miliona dolara.

Video: Youtube/USNI News Video


Tagovi

Kina Eksplozija Tanker Kondenzat


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]