AgroKlub.ba

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ribarstvo » BiH ulazi u FAO komisiju za ribarstvo Mediterana?

BiH ulazi u FAO komisiju za ribarstvo Mediterana?

Vijeće ministara BiH

BiH ulazi u FAO komisiju za ribarstvo Mediterana?

Datum: 02.03.2017. 18:00

Kategorija:

Ribarstvo

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja koja izlazi na more, a koja nije članica ove komisije.

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o aktivnostima Bosne i Hercegovine u okviru FAO Opće komisije za ribarstvo Mediterana (General Fisheries Commission for the Mediterranean - GFCM).

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa je zaduženo da, u suradnji s predstavnicima nadležnih tijela entiteta, kantona i Brčko Distrikta BiH, nastavi koordinirati aktivnosti koje su predviđene neugovornim članstvom BiH u FAO Općoj komisiji za ribarstvo Mediterana u cilju prijema Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo, kada se za to steknu uvjeti.

Opća komisija za ribarstvo Mediterana djeluje u okviru Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a (United Nation Food and Agriculture Organization - UN FAO). Komisiju čine 24 zemlje članice, zajedno s Europskom unijom, a njezini ciljevi su promoviranje razvoja, očuvanje, racionalno upravljanje i najbolje korištenje živih resursa, kao i održivi razvoj akvakulture na Mediteranu, Crnom moru i povezanim vodama.

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja koja izlazi na more, a koja nije članica ove komisije.

Foto: Bigstockphoto/Banet

Broj pregleda članka: 414; Uspješnost članka: 28.7

Tagovi: FAO, Komisija, Ribarstvo Mediterana

Ključne riječi članka: bih, ulazi, u, fao, komisiju, za, ribarstvo, mediterana, ribarstvo, mediterana, ribarstvo mediterana


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!