Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulov pastrmke
  • 05.03.2018. 10:30

Anto Blizanac ulovio trofej života

Ribolovac Anto Blizanac iz Jajca, član SRO "Zlatovčica" Jajce ulovio je na Malom Plivskom jezeru pastrmku težine 6,6 kg i dužine čak 80 cm.

  • 5.562
  • 544
  • 0

Krenula je nova ribolovna sezona na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno udruženje "Zlatovčica" Jajce. Otvorili su je jučer, 4. marta, tradicionalnim druženjem na obalama Velikog Plivskog jezera. 

Bez obzira na hladno vrijeme, bila je to prilika da se nakon zimske pauze ribolovci okupe na jednom mjestu, razmjene iskustva, ali novitete u svjetu ribolovstva. 

Ako se po jutru dan poznaje, onda će ova sezona biti i više nego dobra. Naime, ribolovac Anto Blizanac iz Jajca, član SRO "Zlatovčica" Jajce ulovio je na Malom Plivskom jezeru pastrmku težine 6,6 kg i dužine čak 80 cm. 

Radi se o trofeju koji se, kako kažu na Facebook stranici udruženja "Zlatovčica", ulovi jednom u životu. Osim toga, radi se o jednom od najvećih ulova pastrmke na plivskim jezerima ikada. 

Foto: Facebook/SRU "Zlatovčica" Jajce


Tagovi

SRO Zlatovčica Jajce Anto Blizanac Pastrmka Veliko Plivsko jezero


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]