AgroKlub.ba

\

Ratarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ratarstvo » Uspješno suzbijte širokolisne korove

Uspješno suzbijte širokolisne korove

Dow AgroSciences

Uspješno suzbijte širokolisne korove

Datum: 16.02.2017. 08:00

Kategorija:

Ratarstvo

Kako bi usjevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i pravovaljano zaštićeni, tvrtka Dow AgroSciences donosi najbolje iz svoje ponude herbicida.

Kako se bliži dolazak toplijeg vremena, polako se pripremamo za proljetna tretiranja usjeva protiv korova. Korovi uvelike mogu smanjiti prinos i kvalitetu uzgajane kulture. Kako bi usjevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i pravovaljano zaštićeni, tvrtka Dow AgroSciences donosi najbolje iz svoje ponude herbicida.

Suzbijanje širokolisnih korova

Herbicid Lancelot 450 WG, kombinirani je herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, kao što su osjak (boca), broćika (priljepača), ambrozija, šćir, mišjakinja, čestoslavica, rusomača, mak, loboda, kamilica, žabnjak, gorušica, potočnica i mnogi drugi.


Lancelot 450 WG je idealan za suzbijanje osjaka koji je veliki problem u usjevu žitarica. Biljka osjaka proizvede 4000-5000 sjemenki, no može ih dati i do 40000, a klijavost zadržavaju preko 6 godina.

Primjenjuje se u pšenici, ječmu i zobi u dozi od 33g/ha od početka busanja do vidljivog drugog koljenca (dugo razdoblje primjene). Osim folijarnog djelovanja, posjeduje i rezidualno djelovanje, što znači da ste sigurni da će te suzbiti i korove u poniku do 3 tjedna nakon tretiranja (pakiranje - 33 g za 1 ha, 500 g za 15 ha).

Potrebno je spomenuti i herbicid Starane 250, koji je već duže vrijeme na našem tržištu. Idealan je za suzbijanje širokolisnih korova kao što su maslačak, rusomača, slak, dimnjača, smrdelj, broćika, mrtva kopriva, poljska potočnica, slatkasti dvornik, ptičji dvornik, tušanj, divlja kupina, šćav, kostriš, crna pomoćnica, mišjakinja, poljska čestika, kopriva, grahorica i drugi.

Primjenjuje se u dozi od 0,6-0,8 l/ha (ovisno o stupnju zakorovljenosti usjeva) u pšenici, ječmu, raži, zobi i pšeno-raži od početka busanja do pojave lista zastavičara (dugo razdoblje primjene) (pakiranje - 0,2 l, 1 l).

Mustang je herbicid namijenjen suzbijanju širokolisnih korova, kao što je kamilica, broćika, ambrozija, mračnjak, loboda, mak, poljska gorušica, obična konica, poljske krike, samonikli suncokret, mišjakinja, rusomača, poljska čestika, šćir, dvornik, potočnica, čestoslavica i druge korovske vrste u pšenici i ječmu. Primjenjuje se u dozi od 0,4 - 0,6 l/ha od početka busanja do vidljivog prvog koljenca žita (pakiranje - 0,5 l, 1 l).

Za zaštitu ozime uljane repice od širokolisnih korova iz porodica glavočika, štitarki i mahunarki preporučamo herbicid Lontrel 300 u dozi 0,2-0,3 l/ha (pakiranje - 0,2 l i 1 l).

Svakako je preporuka da se pridržavate preporučene doze i vremena primjene pojedinoga herbicida, a za više informacija o proljetnom tretiranju usjeva protiv korova možete se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.


Dow AgroSciences

Sponzorirani članak
Dow AgroSciences
Knez Mihailova 33, Beograd, Srbija
tel: +381 (0) 60 42 44 370
e-mail: bparadzik@dow.com , web: www.dowagro.com

Broj pregleda članka: 677; Uspješnost članka: 61.85

Tagovi: Pšenica, Uljana repica, Ječam, Zob, Korov, Herbicid, Zaštita od korova, Sredstvo protiv korova

Ključne riječi članka: uspjesno, suzbijte, sirokolisne, korove, korova, širokolisnih, herbicid, poljska, pakiranje, početka, busanja, primjene, dvornik, ječmu, potočnica, broćika, suzbijanje, mišjakinja, rusomača, primjenjuje, usjeva, pšenici, širokolisnih korova, početka busanja, dugo razdoblje primjene, suzbijanje širokolisnih korova, usjeva protiv korova