Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turski otkup žitarica
  • 24.08.2016. 15:00

Turski otkupljivači u Bijeljini na dogovoru!

Predstavnici turskih firmi zainteresovanih za kupovinu stigli su u Bijeljinu na dogovor, ali i da se uvjere u kvalitet žitarica i način skladištenja, od čega će i zavisiti saradnja sa semberskim proizvođačima.

Foto: stockasso/bigstockphoto.com
  • 227
  • 10
  • 0

Problem plasmana pšenice i kukuruza po cijenama povoljnijim od onih koje nude domaći otkupljivači, semberski poljoprivrednici nastoje da riješe izvozom u Tursku, piše rtrs.

Predstavnici turskih firmi zainteresovanih za kupovinu stigli su u Bijeljinu na dogovor, ali i da se uvjere u kvalitet žitarica i način skladištenja, od čega će i zavisiti saradnja sa semberskim proizvođačima. Osim otkupa tržišnih viškova ovogodišnjeg roda, poljoprivrednici su zainteresovani i za ugovaranje proizvodnje za narednu godinu sa turskom firmom.

Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije istakao je da je ugovaranje za narednu godinu garancija za njihovu proizvodnju, da ne bude, kako je rekao, kao prethodnih godina, da u vrijeme žetve traže kupca.

Prije mjesec iz RS je izvezeno 25 hiljada tona prvoklasnog kukuruza, a ovogodišnji rod pšenice je odličnog kvaliteta, što je ponukalo potencijalne kupce da dođu u Semberiju.

Domaći poljoprivrednici se nadaju da će turski otkupljivači ponuditi povoljnu otkupnu cijenu, jer BiH sa Turskom ima bescarinski režim.

Izvor: rtrs.tv, Foto: stockasso/bigstockphoto.com


Tagovi

Turski otkupljivači Tržište Žitarice Skladištenje Otkup