Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Goldoni
  • 22.06.2012. 19:00

Traktor Goldoni Energy

Goldoni Energy je model traktora snage od 43 kW do 55 kW.

  • 2.409
  • 123
  • 0

Ime Goldoni usko je povezano sa zemljom i obradom vinove loze, koja se tradicionalno uzgaja u predjelima oko Modene (Italija). U tim je krajevima davne 1926. godine, u maloj radionici nastalo obiteljsko poduzeće koje je još danas simbol duboke vjere i pripadnosti poljoprivredi i prirodi. Strast prema radu i duboko poznavanje područja poljoprivrede, u kombinaciji sa istraživanjima i tehnologijom, dovelo je poduzeće kroz sve te godine do danas među vodeće proizvođače specijalizirane poljoprivredne mehanizacije i profesionalnih strojeva za vinogradarstvo i voćarstvo.

Goldoni Energy serija optimalan je odgovor na potrebe profesionalnih korisnika koji rade u vinogradima i voćnjacima: snažni i lako upravljani, pouzdani i sposobni za pružanje izvrsnih performanse, ovi traktori su idealni partneri kada je u pitanju rad u često teškim uvjetima u kojima su specijalizirani nasadi kultivirani. Jedna od istaknutih značajki Energy serije je njihova kompaktna veličina.

Energy

Serija jakih profesionalnih traktora. Sa odličnim rasporedom mase, Energy je vrlo stabilan i uravnotežen traktor i na strminama. S odličnim prenosom snage na teren izbjegnemo nepotrebno sabijanje zemlje i oštećenje terena. U najužoj verziji sa 129 cm širine, možemo obrađivati uske intenzivne vinograde, a možemo ga raširiti do 185 cm za postizanje bolje stabilnosti na brdovitom terenu. Traktor može biti, u zavisnosti od radova koje ćemo obavljati, nizak (22 cm) ili visok (33 cm).

Na seriju Energy može se ugraditi sva potrebnu opremu za profesionalni rad, kao na primjer modernu klimatiziranu kabinu, prednji kardanski izlaz, prednje hidrauličke podizne ruke, do 12 hidrauličkih priključaka, dodatne utege ...

Za pogon traktorja zadužen je snažni turbo diesel četverocilindarski motor snage 75 KS, proizvođača VM (ugrađen u Energy 80) ili nešto manji turbo dizel trocilindarski motor snage 68 KS, proizvođača VM (ugrađen u Energy 60). Mjenjač je sinkroniziran sa 40 stupnjeva prijenosa, gdje jednostavnim preklapanjem ručice biramo između djelovanja u inverzorskom načinu 8 + 8 ili u reducirnom načinu (polustupnji) 16 + 8. U osnovnoj je verziji Energy 80 na raspolaganju i sa mjenjačem sa 16 stupnjeva prijenosa (8 + 8 sa inverzorom).

Kočioni sustav s više diskova u uljnoj kupki na zadnjoj osovini učinkovit je i u najzahtjevnijim uvjetima rada. Kod mjenjača sa 40 stupnjeva prijenosa i putnom brzinom 40 km/h, kočenje na sva četiri kotača je automatsko, pritiskom na kočnicu preko sustava IST. Za bolju vodljivost traktora kod okretanja se preporučuje opcija automatske blokade prednjeg diferencijala NO SPIN.

Hidraulički sustav sastavljen je od crpke sa protokom 38 l/min, s mogućnošću do tri para zadnjih hidrauličkih distributera i brzim priključenjima „push-pull“. Podizna sila zadnjeg hidrauličkog dizala je 2300 kg. Zadnji kardan ima 540/750 okr/min i sinkroniziran je s mjenjačem.


Fotoprilog