Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Precizna sjetva
  • 10.01.2023. 18:00

Tehnologija sjetve: Lemken preuzimanjem Equalizera širi portfelj proizvoda

Fokus će biti na minimalnom narušavanju zemljišta, korištenjem poljoprivrede bez obrade. Asortiman proizvoda Equalizer-a uključuje precizne sadilice do 36 redova i sijačice radne širine do 24 metra

Foto: LEMKEN
  • 62
  • 13
  • 0

Njemački stručnjak za poljoprivrednu mehanizaciju, kompanija LEMKEN će preuzimanjem južnoafričke kompanije Equalizer, s kojom je nedavno potpisala ugovor o kupovini, značajno proširiti svoj portfelj proizvoda u tehnologiji sjetve. Kupovina bi trebala da se završi u proljeće 2023. godine nakon pribavljanja regulatornih odobrenja.

Sadilice i sijačice

Fokus će biti na minimalnom narušavanju zemljišta, korištenjem poljoprivrede bez obrade. Tome će doprinijeti asortiman proizvoda Equalizera koji uključuje precizne sadilice do 36 redova i sijačice radne širine do 24 metra.

Izvršni direktor Lemkena, Anthony van der Ley, vjeruje da će portfolio južnoafričke kompanije savršeno nadopuniti segment njihovih sijačica i biti važan element za dalji rast. Naveo je da nema preklapanja u poljoprivrednim strojevima i da Equalizer nudi rješenja za kupce i tržišta koja oni do sada nisu mogli podmiriti. 

"Sadilice i sijačice Equalizer, u kombinaciji sa zračnim kolicima, zatvaraju jaz u našem asortimanu proizvoda” , naglasio je. Također, Lemkenova tehnologija precizne sjetve Delta-Row će biti dopunjena Equalizerovom jednorednom tehnologijom.

Precizne sijačice (Foto: Equalizer)

Lider u preciznoj sjetvi

Ova južnoafrička porodična firma osnovana je u Cape Townu 2000. godine i trenutno zapošljava 180 ljudi. Opslužuje domaće tržište Južne Afrike, gdje je lider u preciznoj sjetvi, i Australiju, koja im je najvažnije izvozno tržište.

"Vidimo veliki potencijal za nove proizvode uz Lemken na našoj strani i radujemo se budućoj saradnji", rekao je Gideon Schreuder, osnivač i generalni direktor Equalizera. Ističe da su ponosni, jer sporazum potvrđuje uspjeh i naporan rad cijelog njihovog tima i lokalnih dilera u protekle 22 godine.

Prvi zajednički projekt je proširenje logistike rezervnih dijelova 2023. godine. 


Fotoprilog


Tagovi

LEMKEN Equalizer Precizne sadilice Širokoredne sijačice Precizna sjetva


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.