Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Steyr traktori
  • 24.04.2017. 08:00

Steyr novi sustav precizan i do 2,5 centimetra!

U više od 60 godina, Steyr se specijalizirao za proizvodnju traktora prema najvišim standardima kvalitete. Tvrtka je unaprijedila S-Guide - sustav koji precizno određuje paralelne trakove i to na točnost od 2,5 centimetra!

Foto: STEYR Tractors/Facebook
  • 2.778
  • 395
  • 0

U više od 60 godina, Steyr se specijalizirao za proizvodnju traktora prema najvišim standardima kvalitete, najviše udobnosti i zadržanim vrijednostima tijekom godina. Steyr modeli zadivljuju svojim tehničkim inovacijama i rješenjima kako bi se olakšao rad poljoprivrednika.

Tvrtka Steyr unaprijedila je S-Guide - sustav koji precizno određuje paralelne trakove i to na točnost od 2,5 centimetra.

Steyr RTK+ mreža i S-Turn funkcija omogućuju traktorima automatsko okretanje te precizno preusmjeravanje u sljedeću traku. To znači da se vozilo može perfektno nastaviti na sljedeći trak od samog početka bez ikakvog sudjelovanja vozača. Vozač si može prilagoditi parametre kao što su širina traka, oblik krivulje kod okretanja i slično. S-Turn je dostupan od ove godine te se aktivira posebnim kodom za otključavanje koji je dostupan kod ovlaštenog distributera, a može se koristiti i za sve prethodne S-Guide sustave s S-Tech-700 monitorom.

Preciznost na 2,5 centimetra!

Precizna obrada uz S-Guide sustav

Brojanje obrađenih trakova u polju postaje prošlost! Zahvaljujući 3D kartama na S-Tech-700 monitoru greške kod brojanja se više ne mogu dogoditi. Trake, odnosno linije su označene bojama kako bi se olakšalo praćenje rada.

Automatski sustavi upravljanja trakovima nisu imali mogućnost obrađivanja kutova, to se moralo ručno odraditi no sada, s novom funkcijom kuta, moguće je obraditi svaki dio obradive površine do zadnjeg centimetra. To je velika prednost u odnosu na prije jer se, čim se nađe u blizini kutova, aktivira S-Guide sustav te obrađuje sve s potpunom točnošću!

Granice površine koje se obrađuju mogu se unijeti u S-Guide datoteku. Različite vrste podataka, kao što su karte za sjetvu, gnojidbu, prskanje insekticidima i slično mogu se napraviti i na drugim uređajima i prenijeti u sustav pomoću USB-a.

Najnovija ažuriranja na monitorima STEYR-S-Tech-700 sada omogućuju ručno podešavanje udaljenosti između pričvršćenog stroja i stražnje osovine. To čini mapiranje još preciznijim. Složeni radni postupci u rangu mogu se programirati pomoću EasyTronic 2 sustavom upravljanja rute, a može se pokrenuti pritiskom na gumb. Hidraulični upravljački ventili također se mogu dodijeliti pojedinačno za upravljanje polugama i joystick na naslonu za ruku.

Automatski sustavi upravljanja trakovima nisu imali mogućnost obrađivanja kutova, to se moralo ručno odraditi no sada, s novom funkcijom kuta, moguće je obraditi svaki dio obradive površine do zadnjeg centimetra!

Maksimalna sigurnost u radu s RTK tehnologijom

Mogućnosti precizne poljoprivrede postaju sve raznovrsnije i rasprostranjenije. Istodobno, takvi sustavi postaju sve jednostavniji za korištenje. Obrada zemlje točna u centimetar moguća je diljem Austrije zahvaljujući Steyr S-Tech-RTK+ mreži. RTK+ signal omogućava postizanje preciznosti od 2,5 centimetra i može se ponoviti u svakom trenutku. xFill Premium je nova funkcija koja omogućava neprekidan rad bez vremenskog ograničenja ukoliko se prekine RTK signal te ako se prekine nakon vremenskog razdoblja od 20 minuta ili ako preciznost padne ispod 4 centimetara. Da bi se koristila funkcija xFill, potrebno je kupiti godišnju licencu, a postojeći xFill (premošćivanje do 20 minuta) ostaje besplatan.

Linije su označene bojama za lakše praćenje rada

Na telematskom Steyr S-Fleet sustavu poboljšana je i pozicija vozila na terenu. Karta sada pokazuje smjer putovanja i, koristeći boje, također označava aktivnosti koje se izvršavaju.

S-Tech postaje mobilan

FlexCommand-7 tablet tvrtke Steyr pruža vrlo pristupačan i prikladan portal za preciznu poljoprivredu. Ovaj robusni 7-inčni tablet opremljen je funkcionalnostima S-Tech monitora i nudi maksimalnu fleksibilnost jer se lako može premjestiti s jednog vozila u drugo, ili izvan vozila. Tablet je opremljen Bluetoothom i WiFi mrežom, a ima i zaštitu od prašine i vode. Može se koristiti i za kontrolu podataka iz ISOBUS uređaja.

Foto: STEYR Tractors/Facebook


Tagovi

Tehnologija Precizna poljoprivreda Tablet Udobnost Steyr traktori Preciznost S-Tech S-Guide


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Mehanizacija BiH

Agroklub, Bosna i Hercegovina
e-mail: mehanizacija@agroklub.ba

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ima li ista lakše prodat od peršuna !? 😁