Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 09.07.2021. 16:00

Solitair 23+: Nadograđena verzija LEMKEN prednjeg rezervoara sa ISOBUS tehnologijom

Pored već postojećih sklopivih verzija od četiri i 4,5 metra koje su već zastupljene na tržištu, diskosni ulagač OptiDisk 25 moći će se dobiti u krutoj verziji sa širinom od tri i četiri metra i u sklopivoj od pet i šest metara širine.

Foto: LEMKEN
  • 53
  • 3
  • 0

LEMKEN je optimizovao sistem prednjeg rezervoara i diskosnih ulagača: najnovije inovacije na prednjem rezervoaru Solitaira 23+ i OptiDisca 25 diskosnim ulagačima povećavaju svestranost asortimana LEMKEN sijačica. Mogućnost povezivanja kombinacije preko ISOBUS-a omogućava lako podešavanje kao i optimalnu upotrebu flote mašina.

"ISOBUS tehnologija je novina u sijačici Solitair 23+. Podešavanja, na primjer, sjetvene norme ili upravljanje međurednim razmakom, mogu se izvršiti preko komandi MegaDrill-a na terminalu traktora. Ovo smanjuje opterećenje traktoriste i omogućava efikasnu upotrebu sjetvenog materijala i sjetvu bez preklapanja do širine od četiri sekcije," naglašavaju iz kompanije.

U kombinaciji sa roto drljačom Zirkon 12 i OptiDisc 25 diskosnim ulagačima, prednji rezervoar za sjeme Solitair-a 23+ čini kompaktnu i pokretljivu kombinaciju.

Ovo omogućava bolju raspodjelu mase u poređenju sa sijačicama sa rezervoarom pozadi, što omogućava upotrebu manjih traktora i samim tim efikasniju sjetvu. Prednji rezervoar je pogodan za sjeme i đubrivo i zato je idealan za sjetvu kukuruza u kombinaciji sa preciznom sijačicom Azurit.

Radne širine do šest metara

Pored već postojećih sklopivih verzija od četiri i 4,5 metra koje su već zastupljene na tržištu, diskosni ulagač OptiDisk 25 moći će se dobiti u krutoj verziji sa širinom od tri i četiri metra i u sklopivoj od pet i šest metara širine.

Ove nove sklopive varijante opremljene su dodatnim sistemom za drumski transport.

Transportni potporni točkovi preuzimaju do 3,5 tone opterećenja sa zadnje osovine traktora, osiguravajući da maksimalno dozvoljeno opterećenje traktora i bruto masa ostanu u granicama dozvoljenog.

Dodatni sistem za transport blokira se i otpušta u samo nekoliko koraka. 

Oprobani paralelogramski sistem za upravljanje duplim diskosnim ulagačima nalazi se u samom središtu OptiDisc-a 25 dok valjci za podešavanje radne dubine osiguravaju ulaganje sjemena na tačno podešenu vrijednost i kod sjetve na malču i kod konvencionalne obrade zemljišta. Pored toga pritisak ulagača može se podešavati mehanički ili hidraulički, nezavisno od dubine sjetve. 


Tagovi

LEMKEN OptiDisc 25 Solitair 23+ Prednji rezervoar ISOBUS tehnologija


Autor

Aleksandar Đorđević

Više [+]

Aleksandar Đorđević, diplomirani inženjer mašinstva, osnivač prevodilačke agencije "Haj - Tek Prevodi", specijalizovane za prevođenje tekstova iz oblasti tehnike i bavi se prevođenjem uputstava za upotrebu, brošura i kataloga proizvođača i drugih dokumenata.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]