AgroKlub.ba

\

Ratarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Ratarstvo » Sitni, ali dinamitni Valpadana traktori!

Sitni, ali dinamitni Valpadana traktori!

Valpadana traktori

Sitni, ali dinamitni Valpadana traktori!

Datum: 20.03.2017. 08:00

Kategorija:

Ratarstvo

Na SIMA 2017 sajmu predstavljen je cijeli Valpadana asortiman, od serije 4600 super kompaktnih modela, pa do profesionalnih VP 9000 modela!

Na SIMA 2017 sajmu predstavljen je cijeli Valpadana asortiman, od serije 4600 super kompaktnih modela, pa do profesionalnih VP 9000 modela.

Valpadana je talijanski brend traktora, sa sjedištem u gradu Fabricco u Italiji. Brand je utemeljen 1935. godine u gradiću San Marino in Rio, a proizvodnja se najvećim dijelom temeljila na kosilicama.

Valpadana danas nudi specijaliziran izbor traktora dobro poznatih na tržištu po širokom izboru konfiguracija: IS (jednakih kotača), AR (artikuliran s jednakim kotačima) i VRM (s većim stražnjim kotačima). Zbog beskrajnih mogućnosti koje nude VP 4600, VP 7000 i VP 9000 serije traktora, Valpadana zadovoljava sve potrebe za rad u intenzivnim kulturama, kao što su vinogradi, voćnjaci, staklenici i rasadnici, te za javne komunalne poslove.

Jednostavno rukovanje VP 4600 serije


Valpadana na SIMA sajmu

Dostupni u verzijama ISM (jednakih kotača) koja omogućuje montiranje prednjih i stražnjih odbojnika u vrlo niskom položaju, što ovaj model čini idealnim za primjenu u skučenim prostorima poput plastenika ili usjeva zaštićenih nadstrešnicama, ARM (zglobni jednaki kotači) i VRM (veći stražnji kotači koji pružaju stabilnost i maksimalnu sigurnost u svim uvjetima rada te mogućnost vuče dodatne opreme. Nisko težište omogućuje ovom modelu izuzetnu stabilnost i sigurnost), VP 4600 serija jednostavna je za rukovanje, a ove značajke dostupne su zahvaljujući ultra-kompaktnim dimenzijama (minimalne širine samo 970 mm) i radijusu okretanja od samo 2.320 mm.

Ostale karakteristike VP 4600 serije, koja ima Yanmar motore snage 23 do 48 KS, uključuje snažan sustav kočenja, 8 FWD+4 REV sustav prijenosa sa sinkroniziranim prijevozom naprijed i nazad te neovisan PTO (Power Tako-off).

Velika nosivost serije

Standardna oprema uključuje veliku nosivost traktora s drop-speed regulatorom brzine, a maksimalna nosivost iznosi 1.000 kilograma. Dodatne mogućnosti su tri dvostruka regulacijska ventila i snaga podizanja gore/dolje/plivajući hod ili dva dvostruka kontrolna ventila sa snagom podizanja i kontrolnom funkcijom podizanja i spuštanja.


Model serije VP 4600 pogodan za rad u vinogradu

Serija VP 7000 ima novi joystick za potpunu kontrolu rada

Serija VP 7000 je visokoprofesionalna linija koja je predstavljena na pariškom sajmu s modelom 7080 ISM (s jednakim kotačima) i AR verzija s dodatnom mogućnošću kabine za oba modela.

Valpadana danas nudi specijaliziran izbor traktora dobro poznatih na tržištu po širokom izboru konfiguracija!

Modeli su opremljeni FPT 3200 cc s 4-cilindričnim motorima turbo Tier. Serija VP 7000 ima i mjenjač s 16 FWD+16 REV brzina plus mehanički reverzer i creeper brzinu kao dio standardne opreme (brzine od 0,8 do 40 km/h) koju proizvodi tvrtka Agro Tractors. VP 7000 traktori imaju novi joystick s punom kontrolom nad svim funkcijama: kontinuiran protok ulja, zapornim ventilima na hidrauličkim crijevima, funkcije plivajućeg hoda na dvostrukim kontrolnim ventilima, elektrohidrauličke kontrola PTO sustava, 2.300 kg snage podizanja, 50+31 l/min hidrauličkog kruga, reverzibilne pozicije vozača i prednje osovine.

Serija VP 9000 s jednakim kotačima

Serija VP 9000 predstavila je 90105 IS model na SIMA sajmu gdje su posjetitelji mogli vidjeti model u verziji s kabinom i okretnim sjedalom kao dijelom standardne opreme. VP 9000 serija predstavlja vrhunac Valpadana traktora jednakih kotača. Dva modela, 9095 i 90105, imaju respektivnih 88 i 95 KS.


Unutrašnjost kabine i De-Clutch gumb

Proizveden od strane Agro Tractorsa, mjenjač pruža 16 FWD+16 REV brzina na svim modelima i mehanički sinkronizirani reverzer te De-Clutch gumb bez pritiska kvačila. Kapacitet podizanja je 2.300 kilograma. Dvostruka pumpa hidrauličkog kruga ima ukupni protok 81 l/min te je dostupan s četiri kontrolna ventila s kojima se upravlja pomoću joysticka.

Foto: VALPADANA Tractors/Facebook


Mehanizacija BiH

Mehanizacija BiH
Agroklub, Bosna i Hercegovina
e-mail: mehanizacija@agroklub.ba

Broj pregleda članka: 5086; Uspješnost članka: 500.3

Tagovi: Voćnjak, Vinograd, Motor, Snaga, Valpadana traktori, SIMA sajam, VP 9000, VP 4600, VP 7000

Ključne riječi članka: sitni, ali, dinamitni, valpadana, traktori, serija, valpadana, serije, traktora, podizanja, model, modela, sajmu, nosivost, ventila, dvostruka, jednakim, jednakih, kotača, kotačima, opreme, jednakih kotača, širokom izboru konfiguracija


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!