Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SAME traktori
  • 24.07.2017. 08:00

SAME pouzdan partner na vašem gospodarstvu!

Explorer je jedan od najpopularnijih SAME traktora svih vremena. Explorer je danas opremljen brojnim dodatnim značajkama, a raspon je proširen, što ga čini idealnim suvremenim partnerom za svakog poljoprivrednika!

Foto: same-tractors.com
  • 1.481
  • 249
  • 0

S više od 130.000 prodanih jedinica od 1983. godine, Explorer je jedan od najpopularnijih SAME traktora svih vremena. Explorer je danas opremljen brojnim dodatnim značajkama, a raspon je proširen, što ga čini idealnim suvremenim partnerom za svakog poljoprivrednika koji traži svestrani, udoban i pouzdan stroj na kojeg se mogu osloniti bilo kada.

Novi Explorer dostupan je u sedam modela s tri verzije (LD-MD-HD) koje se mogu dodatno prilagoditi i mogu se odabrati dvije različite konfiguracije. Dostupno je niz opcija s motorima s 3 ili 4 cilindra, 3 vrste hidrauličkog sustava, 3 različita razmaka kotača, visokoučinkovitim mehaničkim mjenjačem ili powershift i još mnogo toga. Explorer nudi vrhunsku sigurnost, kvalitetu i performanse, s niskim troškovima održavanja.

Kvaliteta uz niske troškove održavanja

Svi modeli Explorer serije opremljeni su najnovijom verzijom FARMotiona, obitelji motora posebno dizajniranih za poljoprivrednu uporabu koja jamče još veće performanse i pouzdanost uz niske troškove održavanja. Ovi motori imaju elektronički kontrolni visokotlačni Commom Rail sustav ubrizgavanja (do 2.000 bara) i optimiziran kapacitet cilindra od 962 cm³. Dostupni s 3 ili 4 cilindra, ovi FARMotion motori uvelike poboljšavaju sposobnost upravljanja i vuču pri novim Explorer modelima.

Zadovoljavanje standarda Stage 4 (Tier f Final) zajamčeno je u 90, 100, 110 i 120 verziji, zahvaljujući SCR sustavu ispušnih plinova, čime se poboljšava učinkovitost motora, a smanjuje potrošnja goriva. Model 80, koji je također prilagođen standardima Stage 4 (Tier 4 Final), opremljen je DOC katalizatorom.

Explorer je uvijek bio lider u svojoj klasi. Sada je još moćniji, nudeći vrhunske performanse s mnoštvom mogućnosti prilagodbe. Savršen za vaše gospodarstvo!

Hidraulički sustav

I mehanički mjenjač ili Powershift u novim Explorer modelima omogućuju odabir savršene brzine za svaki posao. Dostupan s 4 ili 5 zupčanika, mjenjač se može integrirati u Powershift modele (Hi-Lo/HML), kao i na underdrive i supercreeper, nudeći minimum od 8 unaprijed i 8 brzina unatrag do maksimuma od 60 naprijed+60 unatrag. Bez obzira na odabranu opciju, svi Explorer mjenjači jamče visoku razinu performansi, prenoseći svu snagu kotačima s minimalnom disperzijom. Prednji i stražnji diferencijal i pogon na prednjim kotačima na svim Explorer modelima imaju elektro-hidraulički sustav kvačila.

SAME Explorer traktor

Explorer ima hidraulički sustav koji je savršeno prilagođen različitim zahtjevima cijelog niza aplikacija, od pumpe koja isporučuje 55 l/min do 60ECO verzije, koji može isporučiti do 60 l/min na samo 1.600 okretaja/min. Nadalje, dva modela iz ove serije imaju inovativnu kombinaciju dvostruke pumpe koja može isporučiti do 90 l/min, zajedno sa stražnjim razdjelnicima s velikom brzinom protoka.

Explorer ima maksimalni stražnji kapacitet nosivosti od 5.410 kg i prednji od 2.100 kg.

Izvanredna vidljivost i dobra izolacija kabine

Jedinstven stil Explorer serije razlikuje ga od konkurencije, još je jedna karakteristika zbog čega je ova serija jedna od popularnijih u SAME ponudi traktora. Kabina nudi izvanrednu vidljivost te je dodatno poboljšana kako bi se osigurao ugodniji i funkcionalniji ambijent za vozača. Sve funkcije oko vozačevog sjedala su napravljena za što lakše i prirodnije korištenje. Kabina je također opremljena novom "Silent Hydro-Block" tehnologijom, inovativnom značajkom koja nije prisutna u ranijim verzijama, a koja dodatno poboljšava izolaciju kabine i zaštitu od vibracija i buke.

Pogledajte video o SAME Explorer seriji traktora!

Foto: same-tractors.com


Tagovi

SAME Traktor Snaga Motor Udobnost Kabina FARMotiona Explorer


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Mehanizacija BiH

Agroklub, Bosna i Hercegovina
e-mail: mehanizacija@agroklub.ba

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]