Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posavski kanton
  • 11.03.2022. 11:00
  • Posavski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Odžak

Prijavite se na javni poziv UNDP-a: Proširenje proizvodnje soje u BiH

Pozivaju se sva fizička lica i registrovani poljoprivredni obrti s područja Odžaka, Orašja i Domaljevca, da podnesu prijavu za dodjelu podrške

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 223
  • 34
  • 0

Projekat "Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini" (EU4AGRI), kojeg implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) raspisao je javni poziv za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2022. godini. Program se realizira u saradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavskog kantona.

Putem ovog poziva podržat će se razvoj lanca vrijednosti proizvodnje genetski nemodificirane soje u odabranim jedinicama lokalne samouprave (JLS), kao jednog od prioritetnih u sektoru poljoprivrede. S tim u vezi, pozivaju se sva fizička lica i registrovani poljoprivredni obrti s područja Odžaka, Orašja i Domaljevca, odnosno Šamca, da podnesu prijavu za dodjelu podrške za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja u ovoj godini.

Mogućnost sigurnog otkupa (Foto: Renata Prusina)

Odabranim korisnicima će biti pružena mogućnost da se komercijalno uvežu s otkupljivačima iz BiH i potpišu kooperantske ugovore. Na taj način obezbijedit će siguran plasman svojih proizvoda poznatom kupcu i uspostaviti dugoročnu saradnju. Predmetom otkupa će biti samo one količine soje čija analiza je pokazala da nemaju primjesa genetski modificiranih organizama.

Kako se prijaviti?

Svi podnosioci prijava obavezni su najprije detaljno pročitati Javni poziv koji je dostupan u dokumentu ispod ovog teksta, gdje možete preuzeti i prateću dokumentaciju, prijavni obrazac i izjavu o saglasnosti za javni poziv.   

Istu je moguće dobiti i u zgradi jedinice lokalne samouprave u kojoj žive, Ministarstvu poljoprivrede Posavskog kantona ili sa web stranice UNDP-a.  

Rok za prijavu na javni poziv je 22. mart ove godine do 17 sati. Prijave se mogu dostaviti putem pošte ili lično na adresu ministartsva:  Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavskog kantona, Jug I bb, 76270 Orašje. 

Obavezne naznake

Ukoliko se prijave šalju putem pošte, dokaz da je aplikacija dostavljena u roku predstavlja datum na otpremnici, poštanski pečat ili priznanica. Ako se odlučite podnijeti je lično, obavezno preuzmite potpisanu i datiranu potvrdu o prijemu. 

Sve prijave moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na "Javni poziv za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2022. godini – Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja".


Povezana biljna vrsta

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24%) i bjelančevina (35 – 50%) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Soja Posavski kanton UNDP Proizvodnja soje Javni poziv


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...