Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ružičaste bale sijena
  • 07.05.2017. 10:00

Polje osvanulo s ružičastim balama sijena!

Balama "odjevenim" u ružičaste cerade, francuski se poljoprivrednik odlučio financijski poduprijeti istraživanja liječenja raka dojke.

Foto: Fabien Kowalski
  • 1.249
  • 194
  • 0

Ružičaste bale sijena osvanule su na polju Stéphana Deffieuxa, poljoprivrednika iz Montagnac-la-Crempsea kod Dordogna u Francuskoj. Balama "odjevenim" u ružičaste cerade, odlučio se financijski poduprijeti istraživanja liječenja raka dojke, piše sudouest.

Naime, za istraživanje će se od svake kupljene cerade donirati dva eura. Jedan euro donira poljoprivrednik, a drugi Liga protiv raka.

"To je način da se konkretno sudjeluje u borbi protiv raka", navode iz Lige.

Bale sijena omotane u ružičasto globalni su projekt koji se već proveo u Irskoj u Galwayu gdje su poljoprivrednici pod akcijom "Wrap it Pink" na simboličan način ukazali na potrebu pomoći oboljelima. Stephane je zasad jedini u Dordognu, ali za očekivati je da će i drugi poljoprivrednici poduprijeti ideju.

Ružičaste bale sijena ovjekovječio je fotograf Fabien Kowalski, a fotografija, kao i ideja, brzo se proširila društvenim mrežama.

Foto: Fabien Kowalski


Tagovi

Bale sijena Ružičaste bale Francuska Rak dojke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.