Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farmofit
  • 05.10.2017. 13:00

Otkupljuju kukuruz i soju - osnažuju domaće farmere

Farmofit posjeduje najsavremeniju opremu za sušenje. Ove, kao i svih prethodnih godina, garantuju najbolje otkupne cijene prinosa i uslove sušenja.

Foto: farmofit
  • 1.084
  • 128
  • 0

Fabrika stočne hrane "Farmofit" iz Gradiške i ove godine vrši otkup soje i merkantilnog kukuruza uzgojenih na poljima domaćih proizvođača. Otkup soje i kukuruza je jedan od najznačajnih elemenata u proizvodnji stočne hrane, a "Farmofit" već tradicionalno potencira domaću proizvodnju i koristi najkvalitetnije sirovine sa ovih prostora.

Kao jedan od lidera u proizvodnji stočne hrane u državi, "Farmofit" nastoji da otkupom poljoprivrednih kultura sa područja Bosne i Hercegovine podrži razvoj domaće privrede i na taj način osnaži lokalne proizvođače.

Najsigurniji način da se očuva rod je skladištenje žitarica u "Farmofitu".

Direktor kompanije "Farmofit" Vojislav Rapić je naglasio da fabrika posjeduje najsavremeniju opremu za sušenje i da i ove, kao i svih prethodnih godina, garantuju najbolje otkupne cijene prinosa i uslove sušenja.

Tradicionalno potenciraju domaću proizvodnju

"Zbog teške godine koju su poljoprivrednici pretrpjeli uzrokovane velikom sušom, vidljive su posljedice po kukuruz, pa se očekuje manji prinos i slabiji kvalitet roda. Upravo iz tog razloga ne preporučuje se sušenje u domaćinstvima, a najsigurniji način da se sačuva ovogodišnji rod je skladištenje žitarica u našoj fabrici", ističe on.

Sojino zrno otkupljuju po cijeni od 0,685 KM/kg + PDV

"Kada je riječ o soji, domaći proizvođači i dalje mogu računati na garantovan i siguran otkup zrna uzgojenog na cijelom području Bosne i Hercegovine, po transparentnim uslovima i konkurentnim cijenama", dodaje Rapić.

Otkup do kraja novembra

Ove godine "Farmofit" otkupljuje sojino zrno, rod 2017. po cijeni od 0,685 KM/kg + PDV za proizvođače koji su u sistemu poreza na dodatnu vrijednost. Otkup soje i merkantilnog kukuruza vršiće se do kraja novembra 2017. godine, a sve dodatne informacije moguće je saznati posjetom na farmofit.ba.

Foto: farmofit


Tagovi

Farmofit Otkup soje Otkup kukuruza Vojislav Rapić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]